Aproape 6.000 de turiști străini au ajuns în acest an cu motocicletele și cu rulotele în România

Aproape 6.000 de turiști străini au ajuns în acest an cu motocicletele și cu rulotele în România

Motocicliștii, iubiți de industria turismului: "Sunt cheltuitori, mari amatori de chefuri. Nu stau seara în cameră și citesc"

Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 16 oct 2015

Aproape 6.000 de turiști străini, în principal austrieci, germani, elvețieni, olandezi, italieni și polonezi, au ajuns în acest an în România cu motocicletele și cu rulotele, în creștere cu 12% comparativ cu anul trecut, potrivit reprezentanților autorităților din turism.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"România devine o destinație tot mai căutată de turiștii care călătoresc cu motociclete sau cu rulote. Estimăm că în acest an au ajuns în România, pe motociclete, în jur de 3.000 de turiști străini, iar cu rulotele au mai venit aproximativ 2.800", a declarat pentru Profit.ro Simion Giurcă, directorul Biroului de Promovare Turistică a României din Austria, care se ocupă și de promovarea în Ungaria, Serbia și Slovacia. România participă în perioada 14-18 octombrie la târgul Caravan Salon de la Wels (Austria), specializat în turismul de rulote și camping.

Cei 3.000 de turiști pe motociclete au ajuns în principal din Austria, dar și din Elveția, Germania, Ungaria sau Italia. Aceștia au venit fie în grupuri organizate, prin agenții de turism, fie individual, în grupuri de prieteni de câteva motociclete.

Motocicliștii stau în jur de o săptămână în România și preferă zonele cu peisaj spectaculos, precum Transalpina sau Transfăgărășanul. Unii dintre ei ajung și în Deltă, la mănăstirile din Moldova, în București sau pe litoral.

"Acești turiști se cazează, în general, în hoteluri bune. Sunt cheltuitori, mari amatori de chefuri. Nu stau seara în cameră și citesc", a spus Giurcă.

El estimează cheltuiala zilnică la 150 de euro, adică peste 1.000 de euro pe sejur. Astfel, cei 3.000 de turiști ajunși cu motocicletele au lăsat în România aproximativ 3 milioane de euro în acest an.

Numărul lor a crescut exponențial de la an la an, spune reprezentantul României, care afirmă că, în urmă cu un deceniu, ajungeau în țară doar câteva sute de turiști motocicliști.

Totodată, în acest an au ajuns în România mai mult de 1.400 de rulote din străinătate, care au adus peste 2.800 de turiști. Acești turiști vin pentru circuite de lungă durată, minim 20 de zile, și caugtă Bucovina și Transilvania, dar unii ajung și pe litoral și în București. Cheltuiesc mai puțin decât motocicliștii, pentru că nu plătesc cazarea. Chiar și așa, cu taxele de camping, mâncarea și băutura, ajung la o cheltuială medie de 70 de euro pe zi, respectiv 1.400 de euro pe vacanță. În total, și turiștii cu rulote au lăsat în România în acest an aproape 4 milioane de euro.

Și motocicliștii, și turiștii cu rulote, ajung în România în perioada martie-octombrie.

"Anul acesta au venit cu 12% mai mulți decât în 2014. S-a intensificat promovarea făcută de România pentru acest segment de nișă, iar pe de altă parte și turiștii care vin fac o bună promovare, postând poze cu peisaje de la noi pe rețele de socializare. Ținând cont de semnalele pe care le primim la târgul Caravan Salon, avem motive să credem că anul viitor vom avea o creștere de 15% pe acest segment", a mai spus Giurcă.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti straini
romania
motociclete
rulote