China permite vizite organizate în peste 70 de noi destinații străine

China permite vizite organizate în peste 70 de noi destinații străine
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2023

China a ridicat o interdicție în vigoare de la criza sanitară pentru călătorii în grup în peste 70 de țări, inclusiv Statele Unite, stârnind speranțe pentru relansarea numărului de turiști chinezi în străinătate, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Această măsură vizează deja Franța din martie și Elveția din ianuarie, datorită ridicării anterioare a restricțiilor pentru călătoriile organizate.

FOTO Rock Holding investește 70 de milioane de euro într-un hotel de cinci stele în Poiana Brașov CITEȘTE ȘI FOTO Rock Holding investește 70 de milioane de euro într-un hotel de cinci stele în Poiana Brașov

Decizia "a jucat de atunci un rol pozitiv în promovarea schimburilor și a cooperării turistice", a transmis Ministerul Culturii și Turismului chinez, cu privire la publicarea acestei noi liste de țări care include Japonia, Coreea de Sud, India, Marea Britanie, Turcia și Belgia, scrie Agerpres.

Canada, care are o relație dificilă cu China, nu este inclusă.

China și-a închis granițele în 2020 pentru a se proteja de COVID-19, apoi a impus carantine lungi și costisitoare la sosire pentru a descuraja întoarcerile în țară.

Chinezilor li s-a interzis timp de trei ani să călătorească în străinătate, dacă nu există motive imperioase.

Dar această interdicție a fost total ridicată la începutul anului, iar turiștii chinezi care călătoresc individual pot de atunci să meargă unde doresc.

"Legăturile internaționale (cu China) continuă să se reia, iar chinezii sunt din ce în ce mai înclinați să călătorească în străinătate", a subliniat joi Ministerul Afacerilor Externe chinez, în timp ce țara a rămas mult timp aproape izolată de restul lumii din cauza lipsei de zboruri în timpul pandemiei și restricțiilor draconice.

FOTO CONFIRMARE Violonistul Alexandru Tomescu a redeschis celebra cabană Caraiman CITEȘTE ȘI FOTO CONFIRMARE Violonistul Alexandru Tomescu a redeschis celebra cabană Caraiman

Înainte de pandemie, China era prima țară din lume în ceea ce privește turiștii trimiși în străinătate, cu aproximativ 155 de milioane de plecări înregistrate în 2019, conform firmei de consultanță McKinsey.

China a reluat eliberarea de vize turistice pentru străini în martie. Dar sosirile în țară reprezintă doar o mică parte din nivelurile de dinainte de pandemie.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
criza sanitară