Creștere a timpilor de așteptare la achitarea taxei de pod, la punctul de frontieră Ruse

Creștere a timpilor de așteptare la achitarea taxei de pod, la punctul de frontieră Ruse
scris 16 aug 2019

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să revină în țară, la data de 18 august 2019, dinspre Bulgaria, Grecia sau Turcia că există premisele ca, duminică, la punctul de frontieră Ruse, să se creeze coloane mari de autoturisme și autocare, fapt ce va duce la creșterea timpilor de așteptare.

Potrivit MAE, la solicitarea autorităților bulgare vamale, se recomandă ca turiștii români care aleg să revină în țară prin PCTF Ruse - Giurgiu să pregătească suma exactă pentru taxa de pod, și anume 4 (patru) leva sau 2 (doi) euro, în acest mod putând fi scurtat considerabil timpul de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi, bonuri fiscale, scrie News.ro.

”Lipsa sau expirarea termenului de valabilitate a vignetei electronice BG pentru autovehiculele înmatriculate în România, la ieșirea către România, poate duce la blocarea unei artere de taxare pentru cel puțin 10-20 de minute, având în vedere că persoana contravenientă va trebui să achite taxa compensatorie și să obțină documentele justificative. Recomandăm ca turiștii români să se asigure că au achitat taxa pentru vigneta electronică BG și că este valabilă”, a transmis MAE.

FOTO Ministrul Turismului a semnat contractul de finanțare pentru construcția unui nou port turistic la Dunăre CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul Turismului a semnat contractul de finanțare pentru construcția unui nou port turistic la Dunăre

Sursa citată precizează că cetățenii români pot folosi și celelalte puncte de trecere a frontierei bulgaro - române, precum: Kardam - Negru Vodă, Durankulak - Vama Veche, Kainardja -  Lipnița, Dobromir -  Krushari (ultimele două puncte cu orar de funcționare 08:00-20:00, masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t), Silistra – Ostrov, Oryahovo – Bechet (ferry) – cu program de funcționare 06:00 – 24:00, Nikopol - Turnu Măgurele (ferry) și Svishtov -  Zimnicea (ferry) – ultimele două puncte cu program de funcționare 08:00-20:00.

”Direcția Regională a Poliției de Frontieră, Direcția Teritorială Vamală a Dunării, responsabilă cu colectarea taxelor de pod la PCTF Ruse și Direcția Regională a Poliției Naționale, vor întreprinde măsurile necesare prevenirii formării de coloane de autovehicule și aglomerării punctului de frontieră Ruse și a zonei adiacente acestuia, manifestând o atenție deosebită pentru fluidizarea, pe cât posibil, a circulației de autoturisme și autocare”, a mai transmis MAE.

Potrivit Ministerului, acest lucru va putea duce la oprirea temporară a traficului greu și operarea în condiții de urgență a traficului ușor.

Se recomandă firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri care tranzitează în această perioadă teritoriul bulgar să ia măsurile adecvate în vederea organizării eficiente a itinerariilor de deplasare și stabilirii programului de lucru al șoferilor.
Se pot obține informații privind condițiile de achiziționare a e-vignetei BG prin intermediul site-ului https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa de pod
ruse