Eurostat anunță care sunt cele mai atractive destinații turistice din Uniunea Europeană

Eurostat anunță care sunt cele mai atractive destinații turistice din Uniunea Europeană

Insulele Canare

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2017

Insulele Canare, Ile-de-France și Catalonia sunt cele mai atractive regiuni turistice din Uniunea Europeană, în funcție de numărul înnoptărilor în unități de cazare, potrivit datelor aferente anului 2015 publicate vineri de biroul european de statistică Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Datele Eurostat arată că turismul este mai mult o afacere internă pentru Uniunea Europeană, aproape 90% dintre înnoptări fiind ale unor turiști din interiorul UE. Atunci când călătoresc, cetățenii UE o fac în proporție de 85% în state comunitare, doar 15% optând pentru alte destinații, scrie News.ro.

Cea mai populară destinație a rămas în 2015 regiunea insulelor Canare, cu 94 de milioane de înnoptări. Alte trei regiuni spaniole s-au aflat printre destinațiile de top, respectiv Catalonia (75,5 milioane înnoptări), Insulele Baleare (65,2 milioane înnoptări) și Andaluzia (61,4 milioane înnoptări).

ANAT: La un impozit de 1% pe venit, 90% din agențiile de turism dispar; la impozit de 2%, sunt închise toate CITEȘTE ȘI ANAT: La un impozit de 1% pe venit, 90% din agențiile de turism dispar; la impozit de 2%, sunt închise toate

Franța are trei regiuni în top 10, Ile-de-France, aflată pe locul al doilea, cu 76,8 milioane înnoptări, Provence-Alpes-Cote d'Azur(54,6 milioane înnoptări) și Rhone-Alpes(48,7 milioane înnoptări).

Între principalele destinații turistice europene se mai află regiunea croată Jadranska Hrvatska (68,1 milioane înnoptări), regiunea italiană Veneto (63,3 milioane) și regiunea Inner London din Marea Britanie (44,8 milioane înnoptări în 2012).

În România, cele mai populare destinații turistice au fost în 2015 regiunea de centru, cu 5 milioane de înnoptări, și cea de sud-est, cu 4,9 milioane.

Între primele 30 de destinații turistice, câte șase regiuni sunt în Spania, Franța și Italia, patru în Germania, câte două în Grecia și Austria și câte una în Irlanda, Croația, Olanda și Marea Britanie.

În 2015, principala destinație turistică pentru europeni în afara UE a fost reprezentantă de Statele Unite, cu 13,8% din înnoptări, iar pe locul al doilea s-a plasat Turcia, cu 10,4% din totalul înnoptărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
insulele canare
catalonia
ile-de-france