George Copos investește 25 de milioane de euro în renovarea Athenee Palace Hilton din București, după ce pandemia l-a obligat să închidă hotelul

George Copos investește 25 de milioane de euro în renovarea Athenee Palace Hilton din București, după ce pandemia l-a obligat să închidă hotelul

George Copos

Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2021

Ana Hotels a lansat o investiție de 25 de milioane de euro în renovarea capitală a hotelului Athenee Palace Hilton din București.

Urmărește-ne și pe Google News

Hotelul, parte integrantă a grupului hotelier „Ana Hotels”, are o istorie de 107 ani și este unul dintre simbolurile istorice și arhitecturale ale Bucureștiului. Acesta a trecut prin 3 renovări fundamentale: prima în 1937, a doua în 1944 și a treia în 1993. Anul acesta, „Ana Hotels” a început cea de-a patra mare renovare a clădirii-monument, situată între „Atheneul Român” și „Palatul Regal” - de unde provine și numele său. 

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

În acest an, cum a anunțat Profit.ro, compania Athenee Palace, la care cel mai mare acționar este grupul Ana Hotels, deținut de George Copos, și care administrează hotelul Athénée Palace Hilton din centrul Capitalei, s-a retras de la tranzacționarea de la bursă.

Industria hotelieră este puternic afectată de criza coronavirus, Ana Hotels fiind obligată, pe acest fond, anul trecut, să închidă temporar mai multe hoteluri. Copos a închids atunci și Athenee Palace Hilton, fiind prima dată când hotelul și-a închis porțile în 106 ani.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

„Într-o perioadă în care suntem afectați sever de pandemie, am ales să privim înainte și să ne concentrăm pe viitor", spune George Copos, proprietarul grupului hotelier „ANA Hotels”. "Obiectivul nostru, al celor de la „ANA Hotels”, este ca  „Athenee Palace”, acest monument-simbol al „Micului Paris”, să rămână o emblemă pentru Bucureștiul generațiilor ce vin. „Athenee Palace” a fost martor la războaie și revoluții și, de fiecare dată, a reușit să rămână în picioare, mai semeț și mai impunător. Anul 2021 reprezintă o nouă perioadă marcantă pentru „Athenee Palace” și pentru ANA Hotels.”.

„Lucrările precedente de renovare au avut loc după războaie și mari confruntări. Situația de acum este chiar mai provocatoare, pentru că războiul cu pandemia a determinat prima închidere din istoria hotelului, în perioada stării de urgență din 2020”, mai spune Copos.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Capitalul financiar pe care „ANA Hotels” îl investește în reabilitarea și renovarea hotelului „Athenee Palace Hilton” provine atât din surse proprii, cât și dintr-un credit pe care compania l-a contractat de la BRD.

Proiectul de modernizare a hotelului se derulează în două etape: prima a demarat deja și cuprinde renovarea celor 132 de camere ale „Aripii Noi”, construită în 1965, iar cea de-a doua vizează reabilitarea fațadei hotelului și a camerelor din „Aripa Veche”, fiind construită în 1914. În toată această perioadă, hotelul rămane deschis oferind servicii de cazare in aripa care nu este in curs de reabilitare și in spațiile publice de la parter, restaurantele, terasa și sălile de evenimente, ce sunt accesibile clienților, fiind deja renovate anterior.

Din 1996, hotelul este operat, pe baza unui contract de management, de grupul internațional ”Hilton Worldwide Holdings Inc”.

VIDEO PROFIT TV Vasile Godîncă-Herlea, Impetum Group: Firmele cu datorii au la îndemână mai multe metode de restructurare și trebuie să le acceseze cât mai rapid pentru a nu croniciza boala CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV Vasile Godîncă-Herlea, Impetum Group: Firmele cu datorii au la îndemână mai multe metode de restructurare și trebuie să le acceseze cât mai rapid pentru a nu croniciza boala

Hotelul Athenee Palace Hilton este parte integrantă a celui mai mare grup hotelier privat românesc, „ANA Hotels”. Compania deține si operează de asemenea hotelurile „Crowne Plaza” București, trei unități hoteliere la Poiana Brașov – „Sport”, „Bradul” și „Poiana”, și Hotelul „Europa”, cu  centrul SPA „ANA Aslan Health Spa” din Eforie Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
george copos
athenee palace hilton