Greva de la Turnul Eiffel a cauzat pierderi de aproximativ două milioane de euro

Greva de la Turnul Eiffel a cauzat pierderi de aproximativ două milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

În cele șase zile de închidere a Turnului Eiffel s-au pierdut între unu și două milioane de euro, închiderea fiind cauzată de o grevă a angajaților nemulțumiți de gestionarea obiectivului, a declarat luni pentru AFP Sete, societate care gestionează monumentul parizian, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De luni până sâmbătă inclusiv, în timpul vacanțelor școlare de iarnă din Franța și cu cinci luni înainte de Jocurile Olimpice din capitala franceză (26 iulie-11 august), aproximativ o sută de mii de vizitatori (între 15.000 și 20.000 pe zi), nu au putut să urce în "Doamna de Fier" din cauza grevei sindicatelor CGT și FO, scrie Agerpres.

Spania va interzice zborurile interne pe anumite distanțe CITEȘTE ȘI Spania va interzice zborurile interne pe anumite distanțe

Intersindicatul a pus sâmbătă capăt mișcării de protest, una dintre cele mai lungi din istoria sa recentă, făcând posibilă redeschiderea monumentului emblematic duminică.

Sete a "reînnoit scuzele" față de aproximativ 100.000 de vizitatori nemulțumiți și care vor fi "despăgubiți automat și complet cât mai curând posibil".

Acordul de încheiere a grevei prevede includerea angajaților într-o monitorizare a modelului economic și a activității obiectivului, în cadrul unei instanțe reunite la fiecare șase luni.

Aceste reuniuni ar urma să permită în special monitorizarea modificării contractului dintre Sete și primăria Parisului, ca parte a unei delegații de serviciu public.

Guvernul schimbă regulile în care mai puteți primi pașaportul simplu temporar CITEȘTE ȘI Guvernul schimbă regulile în care mai puteți primi pașaportul simplu temporar

Modificarea trebuie depusă în mai la consiliul din Paris. Acesta prevede o creștere cu 20% a taxelor de intrare, o revenire la echilibrul financiar "din 2025" și 145 de milioane de euro în investiții suplimentare pentru lucrări de întreținere a monumentului, inclusiv continuarea celei de-a 20-a operațiuni care vizează revopsirea completă a turnului, inaugurat acum 135 de ani.

Bilanțul economic al Turnului Eiffel, care în 2023 a revenit la o frecvență mai mare decât era înainte de pandemia de Covid, cu 6,3 milioane de vizitatori, a fost slăbit de deficite de aproximativ 130 de milioane de euro în cei doi ani de criză sanitară (2020 și 2021).

viewscnt
Afla mai multe despre
turnul eiffel
franta