Hotelierii: Peste 25 de hoteluri în valoare de aproape 200 milioane euro vor fi deschise în următorii doi ani în România

Hotelierii: Peste 25 de hoteluri în valoare de aproape 200 milioane euro vor fi deschise în următorii doi ani în România
scris 2 mai 2019

Reducerea TVA în hotelărie și impozitul specific și creșterile din ultimii patru ani ale pieței de turism au dus la o adevărată efervescență pe piața hotelieră, a declarat pentru Profit.ro Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Astfel, în următorii doi ani vor fi deschise în țară mai mult de 25 de hoteluri, care vor necesita investiții de aproape 200 de milioane de euro.

INFOGRAFICE Vacanța de vară pe Litoral, misiune imposibilă pentru mulți dintre români CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Vacanța de vară pe Litoral, misiune imposibilă pentru mulți dintre români

"Este o adevărată efervescență pe piața hotelieră în ultimii ani, mai ales că numărul turiștilor care ajung în România crește de la un an la altul, iar fiscalitatea a devenit mai prietenoasă - reducerea TVA și impozitul specific. În plus, e și o mică scădere pe piața rezidențială, iar toate acestea, cumulate, îi fac pe investitori să se orienteze către hotelărie", a spus Ile.

El a adăugat că unii dintre hotelieri își renovează și upgradează unitățile de cazare, iar alții deschid unele noi, cele mai multe dintre ele în parteneriat cu lanțuri internaționale.

Astfel, din datele hotelierilor, în următorii doi ani urmează să se deschidă în România peste 25 de hoteluri de business care vor cumula mai mult de 3.000 de camere, majoritatea de patru și trei stele.

Investiția totală se va apropia de 200 de milioane de euro. Dintre acestea, mai mult de zece vor fi în București și șase în Timișoara, iar celelalte în restul țării, în orașe precum Cluj și Sibiu. Doar în București vor fi date în folosință în următorii doi ani peste 1.500 de camere în hoteluri.

"Hotelierii își pun două mari probleme referitor la aceste deschideri, și anume dacă piața va crește suficient de mult astfel încât să absoarbă și noile hoteluri și dacă dinamica forței de muncă va putea urma acestă dezvoltare. Fără promovarea puternică a României ca destinație, dar și a diverselor atracții locale și fără politici de resurse umane, noile locații nu vor fi puse în valoare", mai crede Ile.

viewscnt
Afla mai multe despre
hotelieri
călin ile
fihr