Italia: Sectorul turismului se va redeschide la mijlocul lunii mai

Italia: Sectorul turismului se va redeschide la mijlocul lunii mai
scris 5 mai 2021

Premierul Mario Draghi a anunțat că se așteaptă la redeschiderea sectorului italian al turismului la mijlocul lunii mai, când vor fi permise călătoriile între regiuni, transmit DPA și Reuters.

Vorbind la finalul reuniunii miniștrilor Turismului din G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate și emergente), Draghi a informat că "pașapoartele UE de vaccinare" vor fi operaționale până la mijlocul lunii iunie, permițând acces la mai facil la călătorii pe continent, scrie Agerpres.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Mario Draghi este sub presiune pentru a salva sectorul turismului, care în Italia angajează 4,2 milioane de persoane și generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei.

"În așteptarea pașapoartelor verzi digitale europene, avem propria noastră versiune la nivel național, care va permite oamenilor să se deplaseze între regiuni și va fi operațional de la mijlocul lunii mai, astfel încât nu va trebui să așteptăm până la mijlocul lunii iunie pentru documentul UE'', a declarat premierul italian. Acesta a adăugat: "la mijlocul lunii mai turiștii vor avea pașaportul italian, deci este momentul să faceți rezervări pentru vacanțe în Italia".

La rândul său, ministrul german al Turismului, Thomas Bareiss a afirmat: "Pe termen scurt, obiectivul este de a restabili încrederea în călătoriile în siguranță".

Luna trecută, ministrul italian al Turismului, Massimo Garavaglia, a anunțat că Guvernul de la Roma intenționează să aloce peste 1,7 miliarde de euro în măsuri de sprijinire a companiilor și persoanelor care și-au pierdut veniturile din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), inclusiv pentru hoteluri și restaurante.

Twitter a cumpărat Scroll și pregătește terenul pentru primele sale servicii pe bază de abonament CITEȘTE ȘI Twitter a cumpărat Scroll și pregătește terenul pentru primele sale servicii pe bază de abonament

Italia a avut anul trecut doar 25,5 milioane de vizitatori străini, un declin de peste 60% față de cei 65 de milioane de turiști străini din 2019. Veniturile pierdute în 2020 de Italia din cauza restricțiilor impuse turismului se ridică la 120,6 miliarde de euro, a estimat recent Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor (WTTC).

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
turism