Jianu (IMM) despre situația din turism: Să te lauzi că ai retras licență la jumătate de agenții este ca și cum ți-ai tăia o mână și te-ai înscrie pentru titlul olimpic la lupte greco-române

Jianu (IMM) despre situația din turism: Să te lauzi că ai retras licență la jumătate de agenții este ca și cum ți-ai tăia o mână și te-ai înscrie pentru titlul olimpic la lupte greco-române
scris 7 oct 2016

Să te lauzi că ai retras licență la jumătate de agenții este ca și cum ți-ai tăia o mână și te-ai înscrie apoi la olimpiada la lupte greco-române, declarând că nimeni nu îți stă în calea titlului olimpic, comentează președintele Consiliului Național al IMM, Florin Jianu, recenta decizie a Autorității Naționale pentru Turism, anunțată în premieră de Profit.ro, de a redacta o listă cu aproape 1.400 de agenții cărora le-au fost retrase licențele de funcționare pentru că nu au putut face dovada polițelor de asigurare împotriva falimentului.

"Pentru mine, care muncesc de la 20 de ani, orice firma închisă înseamnă o mică tragedie, destine schimbate, locuri de muncă pierdute, taxe mai puține la stat. Soluția?! O spune clar și răspicat dna Morariu: soft adecvat pentru monitorizare la zi, control asupra celor incorecți și reguli adaptate vremurilor pe care le trăim. Câți dintre «controlorii» ăștia de serviciu au curaj să lucreze într-o agenție de turism?! Să nu știe cum și de unde să plătească salariile la sfârșitul lunii, să tremure pentru posibilă închidere a conturilor dacă nu a plătit taxele la stat, să aibă pe cap responsabilitatea turiștilor etc etc. Câți?! Vă spun eu, zero", afirmă Jianu.

El se referă astfel la declarația acordată Profit.ro de Lucia Morariu, proprietara Eximtur, care arată, printre altele, că, în urmă cu opt ani, pe când era secretar de stat pentru Turism, a lăsat o finanțare de 700.000 euro pentru realizarea unui soft performant, dar softul nu este încă gata.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
jianu
turism
morariu
agentii
turisti