Legendarul Plaza Hotel din New York, ce apare în peste 30 de filme, vândut cu 600 de milioane de dolari

Legendarul Plaza Hotel din New York, ce apare în peste 30 de filme, vândut cu 600 de milioane de dolari
scris 7 mai 2018

Legendarul Plaza Hotel din New York va fi achiziționat cu 600 de milioane de dolari, a dezvăluit pentru AFP unul dintre cumpărătorii lui, un magnat din Dubai care intenționează să transforme hotelul american într-o ''marcă mondială''.

Situat pe celebra Fifth Avenue din New York, Plaza Hotel, care există de peste 100 de ani, a apărut deja în peste 30 de filme produse la Hollywood, scrie Agerpres.

Shahal Khan, a cărui societate - White City Ventures - are sediul general în Dubai, a declarat pentru AFP că s-a asociat cu investitorul Kamran Hakim, care locuiește în New York, pentru a achiziționa stabilimentul. Tranzacția urmează să fie finalizată pe 25 iunie.

Proprietarii vor fi obligați să renoveze, în cel mult 2 ani și pe cheltuială proprie, hotelurile și pensiunile din toate stațiunile, inclusiv împrejurimile stradale CITEȘTE ȘI Proprietarii vor fi obligați să renoveze, în cel mult 2 ani și pe cheltuială proprie, hotelurile și pensiunile din toate stațiunile, inclusiv împrejurimile stradale

Pritre proprietarii actuali ai hotelului se află și prințul și miliardarul saudit Al-Waleed Bin Talal, care a fost deținut timp de trei luni în hotelul Ritz-Carlton din Riad în cadrul unul val de arestări ce au fost organizate, potrivit autorităților saudite, pentru a lupta împotriva corupției.

Plaza Hotel, ce a aparținut pentru o vreme companiei deținute de președintele american Donald Trump, este administrat în prezent de grupul francez Accor.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaza hotel
new york