Mii de turiști români vor în vacanță în Egipt. Cel mai mare turoperator român reia din vară charterele pentru această destinație

Mii de turiști români vor în vacanță în Egipt. Cel mai mare turoperator român reia din vară charterele pentru această destinație
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 17 mar 2017

Multitudinea de cereri din partea turiștilor români care vor să-și facă vacanțele în Egipt în această vară a determinat Christian Tour, cel mai mare turoperator român, ca din sezonul estival să reia charterele pentru această destinație, după o absență de doi ani; destinație unde estimează că va duce 4.000-4.500 de turiști români.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ultimele zboruri ale Christian Tour către destinații din Egipt (Sharm el Sheikh și Hurghada) au fost organizate în toamna anului 2015. Charterul a fost oprit începând cu noiembrie 2015, din motive de securitate, la recomandarea MAE.

"Chiar dacă s-a desfășurat doar pentru câteva luni în 2015, programul s-a bucurat de mare succes în rândul turiștilor români și aproape toate cursele au fost pline. Turiștii români au fost chiar dezamăgiți din cauza anulării <<premature>> a programului", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

După doi ani, turoperatorul va relua cursele charter spre Egipt, pe fondul numeroaselor cereri pentru această destinație venite din partea românilor. Astfel, de la 1 august și până pe 25 octombrie, Christian Tour estimează că va duce, în vacanță, în Egipt în jur de 4.000-4.500 de turiști români.

Regimul curselor charter este de una pe săptămână, cu plecare din Bucuresti catre Hurghada, iar zborul va fi operat de către compania aeriana Blue Air. Vor fi disponibile hoteluri de 3*, 4* si 5* - demipensiune și All Inclusive. Tarifele pornesc de la 371 eur/pers/sejur pentru un hotel de 3* cu demipensiune, de la 400 euro/pers/sejur pentru un hotel de 4* cu All Inclusive și de la 437 euro/pers/sejur pentru un hotel de 5* cu All Inclusive. La aceste tarife se adauga 95 euro/persoana taxa de aeroport.

Căutările pentru travel pe mobil le-au depășit pe cele de pe desktop. Care sunt cele mai populare căutări CITEȘTE ȘI Căutările pentru travel pe mobil le-au depășit pe cele de pe desktop. Care sunt cele mai populare căutări

Clienții pot rezerva sejurul doar cu 100 de euro avans, iar restul de plată poate fi achitat cu până la 21 zile înainte de plecare. Copiii de până la 14 ani au gratuitate la cazare.
"Facem asta datorită numeroaselor cereri primite de la clienții noștri, dar și pentru că prețurile unui sejur în această țară sunt din ce în ce mai accesibile. Tocmai de aceea, punem de la bun început la dispoziția clienților noștri oferte de vacanță complexe, ce implică nu doar sejururi, ci și numeroase excursii opționale, circuite și croaziere. Nu în ultimul rând, mizăm pe experiența unui commercial manager de origine egipteană în echipa Chrsitian Tour, care știe toate detaliile turismului de acolo și ne va ajuta în ce privește dezvoltarea acestui produs", a mai spus Marius Pandel.

Chiar dacă charterul a fost anunțat pentru plecări până la 25 octombrie, ținând cont că Egiptul este o destinație de vacanță dorită timp de 12 luni pe an de către turiști, dacă produsul va avea succes, cu siguranță că zborurile vor fi prelungite și pentru perioada sezonului toamnă-iarnă 2017-2018.

În urmatoarea perioadă, Christian Tour va relansa, de asemenea, și programul Senior Voyage Egipt, pe care l-a desfășurat și în anul 2015 cu mult succes în rândul turiștilor români de peste 55 ani. Special pentru turiștii seniori, pachetele vor include, pe lângă cazare și masă tip demipensiune, și o serie de excursii opționale în cadrul cărora se vor vizita cele mai importante obiective turistice ale Egiptului, țară binecunoscută pentru numeroasele vestigii arheologice și pentru cultura extrem de bogată.

Până acum 20 de ani, minunata stațiune egipteană Hughada de la Marea Roșie nu era mai mult decât un sătuc umil de pescari cu plaje virgine și casuțe modeste. În ultimii ani industria turismului a luat amploare, ridicând Hurghada în topul celor mai frumoase destinații din lume. Cei care optează pentru Hurghada pot vizita piramidele lui Kheops, Kephren și Mykerinos, Sfinxul și Valea Templului, o fabrică de papirus pentru a afla cum locuitorii Egiptului scriau pe hârtie de papirus, și Muzeul Egiptean din Cairo, pentru a vedea mumiile celebre ale vechilor regi ai Egiptului.

Turiștii pasionați de sport pot merge să facă snorkeling în Insula Giftun din Marea Roșie sau pot alege un safari în deșertul din estul Egiptului. Scuba diving sau snorkeling sunt doar două dintre posibilitățile prin care poți admira bogățiile Mării Roșii. În Hurghada se găsesc zeci de centre de scufundări de unde poți închiria echipamente și unde să iei cursuri de înot. Pentru cei mai puțin aventurieri există întotdeauna o alternativă: vasul cu podea din sticlă, de unde poți vedea un spectacol ireal de culoare, ori submarinul Sindbad care coboară până la adâncimea de 20 de metri.

Egiptul este destinația obiceiurilor străvechi, a tradițiilor mistice, a locurilor cu încărcătură energetică uriașă, a plajelor fantastice și a apelor care ascund bogății. Destinația are puțin din toate: culoare, un strop de magie, istorie, divertisment și delicii culinare. La doi pași de Hurghada într-un cadru aproape ireal, descris doar în carțile de basme, se pot găsi toate aceste minunății, la Alf Leila Wa Leila.

Totodată, atât Sharm el-Sheik cât și Hurghada sunt considerate adevărate imperii all-inclusive, cu piscine imense, parcuri de distracții cu tobogane, centre de divertisment pentru copii, restaurante a la carte și plaje private.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanta in egipt
christian tour
sharm el sheikh
hurghada