Numărul turiștilor din Poiană, în primele zile ale anului, la jumătate față de 2020

Numărul turiștilor din Poiană, în primele zile ale anului, la jumătate față de 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2021

Numărul persoanelor care au urcat în Masivul Postăvarul, în primele trei zile ale anului, de la deschiderea sezonului de schi în Poiana Brașov, fie pentru a practica sporturile de iarnă, fie pentru a face o plimbare a fost semnificativ redus față de cel al turiștilor din 2020, motivele principale fiind restricțiile impuse de pandemie, au anunțat, luni, reprezentanții Primăriei Brașov.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Comparativ cu anii trecuți, numărul turiștilor care au urcat în partea superioară a masivului a fost mai mare decât al schiorilor, fapt care s-a putut constata nu numai cu ochiul liber, ci și prin numărul de treceri prin turnichete. Foarte mulți turiști au profitat de vremea bună și au ales să își petreacă acest weekend în aer liber", se arată într-un comunicat transmis de Primăria Brașov.

Suspiciune că miliardarul Jack Ma ar fi dispărut după ce a criticat autoritățile de la Beijing CITEȘTE ȘI Suspiciune că miliardarul Jack Ma ar fi dispărut după ce a criticat autoritățile de la Beijing

Astfel, în perioada 1-3 ianuarie 2021, au fost înregistrate 36.303 de treceri prin turnichete, față de 86.078 de treceri în aceeași perioadă a anului trecut,ziua cu cei mai mulți turiști fiind 2 ianuarie - 15.502 de treceri, scrie Agerpres.

Începând din data de 1 ianuarie, în Poiana Brașov se schiază în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (6 locuri), precum și pe pârtiile Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia.

Schiorii nu vor avea posibilitatea să coboare până în Poiana Brașov, astfel că vor fi nevoiți să utilizeze și la coborâre telegondola.

Starea celor patru pârtii este bună, în special Lupului și Ruia, în condițiile în care în majoritatea zilelor s-au înregistrat temperaturi pozitive, chiar și de + 12 sau + 14 grade Celsius, la care s-a adăugat și lipsa precipitațiilor. Stratul de zăpadă este de aproximativ 30 de cm grosime în partea superioară a masivului Postăvarul, iar peste 90% din cantitatea de zăpadă de pe pârtii provine din zăpadă artificială, a precizat, în comunicatul citat, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Tarifele pentru transportul pe cablu au fost majorate față de sezonul trecut, singurele rămase nemodificate fiind prețurile cartelelor pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
poiana brasov
pandemie