Patronatele de pe Litoral îi cer Corinei Marin să plece din fruntea federației FAPT și vor dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării

Patronatele de pe Litoral îi cer Corinei Marin să plece din fruntea federației FAPT și vor dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării
scris 7 mar 2016

Asociațiile patronale de pe Litoral îi solicită Corinei Martin să demisioneze din funcția de președinte a Federației Asociațiilor de Promovare Turistică (FAPT) pentru "gravele prejudicii de imagine" pe care le aduce turismului românesc, în general, și turismului de litoral, în special, și în paralel vor cere în instanță dizolvarea Asociației Litoral Delta Dunării (ALDD), "care nu mai reprezintă pe nimeni din mediul privat, ajungând doar un vehicul de imagine" al Corinei Martin.

Patronatele care au făcut parte din ALDD spun că au crezut, inițial, că această organizație se va ocupa de imaginea Litoralului și a Deltei Dunării, dar au constatat pe parcursul anilor că asociația s-a îndepărtat tot mai mult de la scopul pentru care a fost creată și pentru care firmele plătesc anual o taxă, ajungând să promoveze doar interesele de imagine ale președintei Corina Martin.

Rând pe rând, patronatele au fost nevoite să se retragă din aceasta organizație care nu le mai reprezenta. De curând și Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, membru fondator și vicepreședinte al ALDD, s-a retras din asociație ca urmare a modului "defectuos, inacceptabil" în care Corina Martin a acționat în ultima perioadă, culminând cu inițiativele de promovare a ofertei turistice a litoralului românesc pe piata Federației Ruse, fără a se consulta în mod real cu hotelierii de pe litoral și fără a avea mandatul acestora de a negocia tarife și pachete de servicii turistice promoționale adresate turoperatorilor de pe această piață.

"În plus, și Primăria Constanța se pregătește să se retragă din ALDD, organizația ajungând să nu mai reprezinte pe nimeni, în afară de Corina Martin. La nivel național, asociațiile de promovare, membre ale FAPT, sunt aproape inexistente, fiind înființate de primării sau consilii județene, fără a avea legătură cu activitatea de turism propriu zisă", se arată într-un comunicat semnat împreună de Asociația Patronală Mamaia și Asociația de Turism Sud Litoral.

Hotelierii de la mare spun că nu pot da tarifele de 10 euro pe noapte promise de federația FAPT turiștilor ruși CITEȘTE ȘI Hotelierii de la mare spun că nu pot da tarifele de 10 euro pe noapte promise de federația FAPT turiștilor ruși

Nicio acțiune a Corinei Martin, se mai arată în comunicat, nu are suportul hotelierilor de pe litoral și, în consecință, toate declarațiile sale, fără fundament economic, sunt făcute și aruncate în presă fără a fi discutate cu nimeni din industrie. "Dacă ar fi prezentate ca opinii personale ale doamnei Martin sau ca simple postări pe facebook, unde doamna Martin este incredibil de activă pentru un președinte a două asociații, care s-ar presupune că este extrem de ocupat, n-ar fi nicio problemă pentru nimeni. Vorbind, însă, în numele operatorilor de pe litoral, Corina Martin le aduce acestora și litoralului în sine, grave prejudicii de imagine", se mai arată în mesajul transmis de cele două asociații.

În comunicat se mai spune că, nemulțumită cu cele două funcții, Corina Martin face presiuni la Ministerul Economiei, Comețului și Relatiilor cu Mediul de Afaceri pentru a intra în Consiliul Consultativ pentru Turism, "un organism serios", unde se dezbat problemele importante ale domeniului. "Ne întrebăm pe cine dorește Corina Martin să reprezinte în acest consiliu, atâta vreme cât asociațiile pe care le conduce nu mai au nicio relevanță economică. Parteneriatul public-privat, despre care vorbește cu atâta patos, nu mai există în cazul ALDD, neavând componență privată", se mai arată în comunicat.

În consecință, patronatele de pe litoral solicită dizolvarea ALDD și îi cer, în paralel, Corinei Marin, să își dea demisia din fruntea FAPT pentru gravele prejudicii de imagine pe care le aduce turismului în general și turismului de pe litoral, în special, chiar dacă a fost realeasă de curând în funcție.

Cele două asociații sunt membre ale Federaței Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), care reprezintă angajatori a peste 33.000 de salariați, având o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
patronate
litoral
corina martin
demisia