Peste 570.000 de persoane au vizitat Salina Praid în 2023

Peste 570.000 de persoane au vizitat Salina Praid în 2023
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2024

Un număr de 571.000 de persoane au vizitat Salina Praid în anul 2023, mai multe decât în 2022, când baza turistică a fost închisă timp de aproximativ două luni, din cauza unei infiltrații în zona galeriei de acces în subteran.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul interimar al Salinei Praid, Sebestyén József, a declarat că sezonul turistic din 2023 a fost unul bun, dar numărul turiștilor nu a depășit recordul înregistrat în anul 2019, înainte de pandemie, când baza de tratament a fost vizitată de 640.000 de persoane, scrie Agerpres.

LISTA Wizz Air suspendă 20 de curse din România CITEȘTE ȘI LISTA Wizz Air suspendă 20 de curse din România

Pentru anul 2024 ținta propusă de conducerea salinei este atingerea numărului de 600.000 de intrări în baza de vizitare și tratament.

Sebestyén József a punctat că în ciuda războiului din vecinătate sau a creșterii prețurilor, oamenii continuă să vină la Salina Praid, cu precădere pentru a-și îngriji sănătatea.

Directorul interimar al Salinei Praid a mai precizat că lunile cu cei mai mulți vizitatori au fost iulie și august, când au coborât zilnic în subteran între patru și cinci mii de persoane. Recordul datează tot din 2019, când baza turistică a fost vizitată, într-o singură zi, de aproape opt mii de persoane.

Majoritatea turiștilor sunt români, iar mulți dintre ei vin la tratament, ceea ce înseamnă că petrec în subteran mai multe ore, timp de cinci, șapte sau chiar zece zile.

Turiștii care merg să se relaxeze sau pacienții care coboară în salină pentru tratament au la dispoziție o serie de facilități de petrecere a timpului. În galeria de vizitare, aflată la 120 metri adâncime, se găsesc spații de joacă pentru copii, un parc de aventuri, un cinematograf, dar și locuri de creație pentru cei mici.

Licitații pentru 50 de subsectoare de plajă de pe litoral, cele mai multe în Mamaia CITEȘTE ȘI Licitații pentru 50 de subsectoare de plajă de pe litoral, cele mai multe în Mamaia

Doritorii pot face și mișcare în subteran, întrucât au la dispoziție mese de ping-pong, dar pot participa și la ore de gimnastică, cu un antrenor, acestea fiind foarte benefice pentru pacienți, în condițiile în care astfel pot inhala mai mult aer sărat.

În subteran este deschisă și o capelă ecumenică, dar și un mic muzeu cu istoricul salinei.

Sebestyén József a mai spus că anul trecut s-au deschis în subteran o cafenea nouă și un magazin de prezentare a produselor SALROM. 

viewscnt
Afla mai multe despre
salina praid
turisti