Prelungire a restricțiilor în insula greacă Creta în urma creșterii cazurilor de COVID-19

Prelungire a restricțiilor în insula greacă Creta în urma creșterii cazurilor de COVID-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2021

Guvernul grec a impus interdicția de circulație nocturnă în provincia Retino, din Creta, și a extins pentru încă o săptămână actualele restricții în alte două regiuni - Chania și Heraklion - ale acestei insule turistice, în urma creșterii cazurilor de COVID-19 care riscă să copleșească sistemul sanitar, relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși sezonul turistic este la vârf, în Creta a fost interzisă circulația între orele 01:00 și 06:00 dimineața, iar muzica este interzisă în localuri 24 de ore din 24, scrie Agerpres.

BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020 CITEȘTE ȘI BAT a contribuit la bugetul de stat cu aproximativ 700 de milioane de lei mai mult în primele șase luni ale anului 2021 față de același interval din 2020

Guvernul a luat această decizie în urma unui nou record de cazuri înregistrat marți în Grecia, cu 4.206 de contagieri, cea mai ridicată cifră din aprilie și una dintre cele mai mari înregistrate de la începerea pandemiei de COVID-19.

Deși cele mai ridicate cifre sunt raportate de Atena și Salonic, insula Creta a înregistrat în ultimele săptămâni o escaladare a cazurilor care a făcut ca paturile de la terapia intensivă să fie ocupate în proporție de 90 la sută.

"Mă cutremură gândul la ceea ce se va întâmpla când va veni frigul", a scris pe rețelele de socializare directorul Unității de terapie intensivă de la Spitalul Venizelio din Heraklion, Anestis Kiulpalis. El s-a declarat îngrijorat că încă de la începerea celui de-al patrulea val de COVID-19 sistemul public de sănătate din insulă "a ajuns la limită", cu paturile de la terapia intensivă ocupate aproape complet.

De la începerea pandemiei, Grecia a înregistrat 543.749 de cazuri. Media de vârstă între cei contagiați este în prezent de 40 de ani și de 78 de ani între cei decedați.

În pofida creșterii generale a cazurilor, numărul deceselor se menține relativ scăzut, deși cu o tendință de creștere, după ce marți au murit 14 persoane de COVID-19.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Guvernul a lansat o nouă campanie pentru a-i încuraja, mai ales pe tineri, să vaccineze înainte de începerea cursurilor și după o stagnare a vaccinărilor.

Aproximativ 58,5% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19, în timp ce 55,2 % a fost vaccinată cu schema completă.

viewscnt
Afla mai multe despre
creta
covid-19