Premieră: Airbnb a semnat un acord cu Fiscul din Danemarca prin care va raporta automat veniturile proprietarilor de locuințe

Premieră: Airbnb  a semnat un acord cu Fiscul din Danemarca prin care va raporta automat veniturile proprietarilor de locuințe
scris 18 mai 2018

Platforma de închiriere de locuințe online Airbnb, ale cărei oferte se află în proporție de peste 80% în afara Statelor Unite, a semnat un acord cu Fiscul din Danemarca în baza căruia va raporta automat veniturile proprietarilor de locuințe rezultate din închirierea imobilelor, acesta fiind primul astfel de acord la nivel global pentru serviciul de închiriere pe termen scurt.

Ca parte a acordului, care urmează să fie ratificat de Parlamentul danez, numărul de zile în care un proprietar își poate închiria locuința prin intermediul platformei este limitat la 70 pe an.

Acordul este menit să identifice potențiale cazuri de evaziune fiscală, într-un context în care Airbnb, ca și compania americană de ridesharing Uber, se confruntă cu presiuni crescânde din partea autorităților de reglementare din întreaga lume, notează Reuters.

FOTO Cea mai scumpă vacanță vândută de 1 Mai: Un cuplu de români a plătit 42.500 de euro pe un sejur într-un apartament de lux în Dubai, situat sub apă CITEȘTE ȘI FOTO Cea mai scumpă vacanță vândută de 1 Mai: Un cuplu de români a plătit 42.500 de euro pe un sejur într-un apartament de lux în Dubai, situat sub apă

"Vrem o economie înfloritoare în Danemarca, unde este posibil ca și proprietarii de case să obțină o sumă rezonabilă, dar sub condiția ca plățile fiscale să fie în ordine", a declarat ministrul danez pentru Finanțe, Karsten Lauritzen.

Airbnb are în Danemarca peste 30. 000 de proprietari de imobile înregistrați și peste 900 000 de utilizatori.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
starbucks
airbnb
refugiati