Prima stațiune din SUA pentru fumătorii de marijuana va fi construită de un trib de amerindieni

Prima stațiune din SUA pentru fumătorii de marijuana va fi construită de un trib de amerindieni
scris 30 sep 2015

Tribul de amerindieni Santee Sioux din Dakota de Sud intenționează să deschidă prima stațiune pentru fumătorii de marijuana din SUA, relatează Associated Press.

"Dorim să creem un loc de joacă pentru adulți", a spus șeful tribului, Anthony Reider, care a adăugat că va fi primul complex turistic de acest fel din America.

Complexul, care va fi construit pe teritoriul rezervației tribului, urmează să fie inaugurat la timp pentru sărbătorile de Revelion. Acesta va include un fumoar, un club de noapte, jocuri de tip arcade și un bar, ulterior urmând să fie adăugate și pochere electronice și un spațiu în aer liber destinat evenimentelor muzicale.

Deși are potențialul să devină principalul loc de întâlnire al fumătorilor de marijuana din statul Dakota și împrejurimi, "locul de joacă" nu va fi chiar ieftin, notează mashable.com. Un gram de marijuana va costa între 12,50 și 15 dolari, nivel apropiat de prețul mediu de achiziție al canabisului pe piața neagră din SUA, de aproximativ 12,78 dolari/gram.

Oaspeții complexului nu vor putea achiziționa mai mult de un gram o dată, iar dacă doresc o porție suplimentară, trebuie să prezinte codul de bare de pe ambalajul cumpărat anterior. Evident, oaspeții nu vor putea părăsi complexul cu marijuana pe care au cumpărat-o.

Membrii Santee Sioux estimează că stațiunea pentru fumătorii de marijuana va genera un profit lunar de până la 2 milioane de dolari.

Stațiunea reprezintă prima investiție de acest gen a amerindienilor Santee Sioux, care dețin deja un hotel de 120 de camere și o fermă de bivoli în rezervație.

Triburile de amerindieni au primit în luna iunie autorizație pentru cultivarea și comercializarea de marijuana.

Comercializarea cannabisului a fost legalizată în mai multe state americane, cu posibilitatea de a fi consumată atât în scop medical, cât și recreațional. Cu toate acestea, o stațiune dedicată consumării acestei plante nu a mai existat până acum. Chiar și în state în care marijuana a fost legalizată și pentru scopuri recreaționale, precum Colorado sau Washington, consumul în spațiul public rămâne în general interzis, doar câteva cluburi fiind tolerate în Colorado.

viewscnt
Afla mai multe despre
amerindieni
santee sioux
statiune
marijuana
complex turistic