Record de turiști în Antalya. Pentru prima data în istoria sa, destinația din Turcia depășește pragul de 15 milioane de turiști, dintre care 250.000 de români

Record de turiști în Antalya. Pentru prima data în istoria sa, destinația din Turcia depășește pragul de 15 milioane de turiști, dintre care 250.000 de români
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 28 nov 2019

Antalya, capitala turismului în Turcia și una dintre destinațiile de top din lume, a înregistrat un număr record de turiști în acest an. Potrivit datelor transmise de Direcția Provincială a Culturii și Turismului, pentru prima dată în istorie, Antalya a fost destinația de vacanță aleasă de circa 15 milioane de turiști, dintre care 250.000 de români, în creștere cu 30% față de anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ceea ce privește naționalitățile, statisticile oficiale arată că, din numărul total de vizitatori, cei din Federația Rusă ocupă primul loc, cu aproape 5,5 milioane de turiști care au călătorit în Antalya în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie, ponderea rușilor depășind 38% din numărul total al turiștilor. Este o creștere semnificativă, de 16 procente, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, când 4,6 milioane de turiști ruși și-au făcut vacanțele în Antalya.

Pe de altă parte, și turiștii germani încep să revină în vacanță în Antalya. Astfel, în primele 10 luni ale anului, numărul germanilor a crescut cu 16% față de anul trecut, ajungând la aproape 2,6 milioane de turiști, ceea ce reprezintă 18% din totalul turiștilor în Antalya.

Destinația este preferată și de turiștii din Ucraina și cei din Marea Britanie. Cu cei 800.000 de vizitatori înregistrați anul acesta și o creștere de peste 12,5% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, Ucraina a urcat pe podium, fiind pe locul trei în lista țărilor care trimit turiști în Antalya.

Numărul curselor aeriene de pe Aeroportul Internațional Craiova către Antalya se va dubla din acest an CITEȘTE ȘI Numărul curselor aeriene de pe Aeroportul Internațional Craiova către Antalya se va dubla din acest an

Următoarea poziție este ocupată de turiștii britanici; cifrele oficiale arată că, anul acesta, aproape 700.000de turiști din Regatul Unit au ajuns în Antalya, în creștere cu 11,5% față de anul trecut. Marea Britanie are o pondere de 4,8% din total.

Antalya a fost anul acesta destinația de vacanță preferată și de sute de mii de polonezi, olandezi, suedezi sau francezi.

În ceea ce-i privește pe români, renumele pe care și l-au câștigat resorturile din Antalya, condițiile și serviciile pe care le oferă și ospitalitatea turcilor au atras în 2019 aproape 250.000 de persoane din România, ceea ce reprezintă o creștere cu 30 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

Interesul pentru această destinație este unul foarte mare și pentru sezonul 2020. Rezervările arată deja o creștere de 30% pentru vacanțe în Antalya.

viewscnt
Afla mai multe despre
antalya
record
turisti