Rezervările turistice online au continuat să crească

Rezervările turistice online au continuat să crească
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2023

Numărul nopților petrecute de turiști în spații de cazare închiriate pe termen scurt în Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group și Tripadvisor, a crescut cu 15,8%, la 153 milioane, în trimestrul doi din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Astfel, platformele de turism continuă să depășească nivelul anterior pandemiei și să stabilească noi valori lunare record: în aprilie, 46,7 milioane de nopți au fost petrecute de turiști în spații de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor Airbnb, Booking, Expedia Group și Tripadvisor, o creștere de 19,5% comparativ cu aprilie 2022. În mai au fost 47,6 milioane de nopți (o expansiune de 22,6%), iar în iunie 58,7 milioane de nopți (un avans de 8,4%), scrie Agerpres.

Oradea caută o companie care să opereze zboruri spre București și Londra CITEȘTE ȘI Oradea caută o companie care să opereze zboruri spre București și Londra

În primul semestru din 2023, oaspeții au petrecut aproximativ 237 milioane de nopți în spații de cazare închiriate pe termen scurt din Uniunea Europeană, rezervate prin intermediul platformelor online. Este o creștere semnificativă comparativ cu 2022 (199 milioane de nopți, o expansiune de 18,8%), mult peste nivelul de dinaintea pandemiei (193 milioane de nopți în 2019, o creștere de 22,6%).

Deși destinațiile tradiționale de vacanță din zonele costiere rămân populare pe parcursul întregului an, alte regiuni cu un caracter sezonier mai pronunțat apar în top 20 în timpul lunilor de iarnă din 2023. Cele mai populare regiuni rezervate prin intermediul platformelor online în primul trimestru din 2023 au fost Rhône-Alpes în Franța (5,2 milioane de nopți) și regiunile spaniole Canare (cinci milioane de nopți) și Andaluzia (4,3 milioane de nopți). Regiunile dependente de turismul de iarnă, cum ar fi Tirol în Austria (1,9 milioane de nopți), au de asemenea o poziție ridicată în top.

Franța și Spania au fiecare câte cinci regiuni în top 20 cele mai populare regiuni din Europa, Italia și Portugalia au câte trei, Austria două, iar Polonia și Ungaria au fiecare câte una.

Datele statistice reprezintă rezultatul acordului dintre Comisia Europeană și cele patru platforme private de economie colaborativă, încheiat în martie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
cazare
turism