România, cel mai mic procent din UE al călătoriilor în străinătate, dar locul 1 pe un alt segment

România, cel mai mic procent din UE al călătoriilor în străinătate, dar locul 1 pe un alt segment
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 iun 2019

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în funcție de procentul călătoriilor efectuate de rezidenți în străinătate, potrivit datelor Eurostat aferente anului 2017 și prezentate acum. Astfel, 94% dintre călătoriile românilor în 2017 au fost către destinații interne.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După România, cele mai ridicate procente ale călătoriilor în propria țară au fost în Spania (91%), Portugalia (89%), Grecia (88%), Franța (87%) și Bulgaria (86%).

Cele mai mari ponderi ale călătoriilor în afara țării au fost în Luxemburg (98%) și Belgia (80%).

România a urcat 20 de locuri în Topul țărilor cu cele mai bune reputații din lume CITEȘTE ȘI România a urcat 20 de locuri în Topul țărilor cu cele mai bune reputații din lume

Totodată, românii au avut printre cele mai scurte călătorii din UE, durata fiind, în medie, de 3,9 nopți. La nivelul Uniunii, media a fost de 5,1%. Pe primul loc în funcție de durata călătoriilor a fost Grecia (9,9 nopți), iar pe ultimul loc s-au situat Estoia și Letonia (3,3 nopți).

În ceea ce privește mijloacele de transport utilizate, 67% dintre călătoriile românilor au fost realizate cu automobile proprii sau închiriate. Românii sunt pe ultimul loc la nivel european în funcție de ponderea călătoriilor cu avionul (3%), țara noastră numărându-se, alături de Slovenia și Bulgaria, printre cele 6 state unde călătoriile cu avionul au reprezentat mai puțin de 10% din total.

România ocupă însă primul loc în UE când vine vorba de procentul călătoriilor cu autobuzul și autocarul, care au reprezentat 19% din total.

EXCLUSIV Tranzacție CITR - Urdăreanu: este cumpărată o firmă care administrează o parcare și pregătește un hotel în Cluj CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție CITR - Urdăreanu: este cumpărată o firmă care administrează o parcare și pregătește un hotel în Cluj

Mașinile personale sau închiriate au fost principalul mijloc de transport  pentru călătorii în majoritatea statelor, cel mai ridicat procent fiind în Slovenia (85%), Portugalia (80%), Cehia (79%), Spania și Bulgaria (ambele cu 77%), iar cel mai mic în Luxemburg și Cipru (ambele cu 48%) și Irlanda (49%).

Avionul a fost principalul mijloc de transport pentru turiștii din Malta (63%), Cipru (49%), Irlanda (43%) și Luxemburg (42%).

Cele mai procente ale turiștilor rezidenți care au ales să călătorească cu trenul au fost în Franța (15%) și Germania (14%).

Per ansamblu, rezidenții UE au efectuat 1,3 miliarde de călătorii în 2017, petrecând aproape 6,4 miliarde de nopți în unități de cazare.

Călătoriile luate în calcul pentru analiza Eurostat sunt cele care au presupus cel puțin o înnoptare în structuri de cazare, indiferent de scop.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
calatorii
strainatate
transport calatorii
eurostat calatorii
destiatii calatorie