România, destinația cu cea mai mare creștere a numărului de turiști britanici

România, destinația cu cea mai mare creștere a numărului de turiști britanici
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 mar 2019

România este țara cu cea mai mare creștere a numărului de turiști britanici. Între 2007 și 2017, numărul cetățenilor din Regatul Unit care au vizitat România a crescut cu aprope 640%, arată Reprezentanța Comisiei Europene în România pe pagina de Facebook, cu referire la un raport publicat recent de o agenție britanică de turism.

Urmărește-ne și pe Google News

O analiză a agenției britanice de turism On The Go Tours, realizată pe baza datelor Organizației Mondiale a Turismului, relevă că România este destinația cu cea mai rapidă creștere în rândul turiștilor britanici. Numărul turiștilor britanici în România a crescut, în medie, cu 24% pe an în perioada 2007-2017, de la 48.000 la 347.000 de vizitatori. În total, numărul vizitatorilor din Regat s-a majorat cu 638% în intervalul analizat.

Turiștii români - gata să aloce cel puțin un salariu mediu net pentru vacanța de vară CITEȘTE ȘI Turiștii români - gata să aloce cel puțin un salariu mediu net pentru vacanța de vară

Creșterea este net superioară celei înregistrate de Lituania, destinație care a cunoscut a doua cea mai rapidă ascensiune (+187%) în rândul turiștilor britanici. Pe locul al treilea se află Mexic, cu o creștere de 145% a numărului de vizitatori din Marea Britanie, urmat de Ungaria (+70%) și Emiratele Arabe Unite (+64%). 14 dintre primele 20 de destinații turistice cu cele mai rapide creșteri preferate de britanici se află în Europa.

Printre țările europene care au atras mai mulți turiști britanici în ultimii zece ani se numără Polonia, cu o creștere de aproximativ 57%, Portugalia (+50%), Danemarca (+45%) și Italia (+25%). Dintre destinațiile exotice, Marocul a înregistrat o creștere de circa 38%, iar Jamaica, de puțin peste 10%

Top 20 de destinații turistice cu cele mai rapide creșteri preferate de britanici

România, destinația cu cea mai mare creștere a numărului de turiști britanici

Sursa: On The Go Tours

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
turisti