Românii iau cu asalt autocarele pentru a se întoarce în țară de Sărbători; rezervările FlixBus pentru Crăciun au crescut cu 60%

Românii iau cu asalt autocarele pentru a se întoarce în țară de Sărbători; rezervările FlixBus pentru Crăciun au crescut cu 60%
scris 19 dec 2018

Perioada dinaintea Sărbătorilor de iarnă este, în general, una dintre cele mai aglomerate pentru călătorii. Foarte mulți dintre cei care lucrează sau studiază în afara țării călătoresc cu autocarul dinspre diferite orașe din Europa pentru a-și petrece vacanța alături de familie. FlixBus, compania care deține cea mai mare rețea de transport cu autocarul pe distanțe lungi din Europa, a înregistrat o creștere de 60% a numărului de rezervări pentru călătoriile din perioada Crăciunului și a Anului Nou față de 2017.

Statisticile FlixBus arată că tot mai multe persoane  folosesc opțiuni de transport în comun în Europa. Tendința este aceea de a înlocui autoturismele personale cu mijloace de transport în comun, mai ales în cazul călătoriile pe distanțe lungi. "Creșterea numărului de rezervări pentru perioada sărbătorilor de iarnă din acest an confirmă că se menține trendul potrivit căruia tot mai puține persoane folosesc autoturismul personal  pentru a călători", spune André Schwämmlein, co-fondator și CEO FlixMobility.

În România, FlixBus a mărit capacitatea flotelor pe rutele dinspre orașe precum Viena, Budapesta, Praga, Stuttgart și Angers pentru a se asigura că pasagerii vor ajunge la destinația dorită. Operatorul a suplimentat numărul autocarelor în săptămâna de dinaintea Crăciunului, 17- 23 decembrie, cât și în perioada 31 decembrie – 6 ianuarie.

FlixBus: Tot mai mulți români preferă să călătorească în străinătate cu autocarul, fenomen prezent în toată Europa. Topul destinațiilor CITEȘTE ȘI FlixBus: Tot mai mulți români preferă să călătorească în străinătate cu autocarul, fenomen prezent în toată Europa. Topul destinațiilor

Cea mai mare creștere a numărului de pasageri care călătoresc spre România este în zilele dinaintea Crăciunului, 22-23 decembrie, potrivit datelor din 2017. Cele mai solicitate date de călătorie sunt cele cuprinse în intervalul 12 – 23 decembrie. Începând cu 16 decembrie se observă deja un trend ascendent în ceea ce privește numărul rezervărilor. Cei mai mulți pasageri care călătoresc în România sunt din țări precum Germania, Austria și Ungaria.

Principalele orașe spre care se îndreaptă românii care se întorc în țară cu autocarele verzi în perioada sărbătorilor sunt București, Sibiu, Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc și Timișoara. La nivel global, potrivit numărului de rezervări, cele mai populare destinații în perioada sărbătorilor continuă să fie destinații renumite din Europa. Pentru Anul Nou, cei mai mulți pasageri FlixBus vor călători la Berlin, Praga, München, Hamburg și Amsterdam.

viewscnt
Afla mai multe despre
romani
autocare
sarbatori
flixbus