Românii vor putea verifica unitatea de cazare înainte de a pleca în vacanță

Românii vor putea verifica unitatea de cazare înainte de a pleca în vacanță
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2023

InfoCons a anunțat că pune la dispoziția românilor o listă a unităților de cazare autorizate din țară, precum și agențiile de turism autorizate și unitățile de alimentație publică autorizate, prin intermediul unei aplicații gratuite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Indiferent de locație trebuie să ne asigurăm că locul în care ne vom petrece timpul liber sau vacanța respectă criteriile de clasificare conform legii și, de asemenea, să ne asigurăm că locația este autorizată, iar clasificarea obținută corespunde. În acest sens, InfoCons prin intermediul Aplicație gratuite InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu listele actualizate ale unităților de cazare, agențiilor de turism și a unităților de alimentație publică", se arată într-un comunicat al InfoCons.

Grecia a înregistrat venituri record din turism CITEȘTE ȘI Grecia a înregistrat venituri record din turism

Această opțiune este disponibilă doar pentru România și Aplicația InfoCons trebuie setată din secțiunea Alege limba în limba RO, arată Adevărul.

Prin accesarea secțiunii „Verifică firmă turism”, disponibilă în cadrul aplicației, consumatorul poate căuta după denumirea operatorului economic informații cu privire la acesta.

Potrivit InfoCons, în România sunt în prezent 21.177 unități de cazare autorizate de diferite tipuri. De asemenea, pentru 2.943 unități de cazare certificatul de clasificare a fost radiat iar pentru alte 6 certificatul de clasificare a fost retras.

Agențiile de turism licențiate în România sunt 2.845 însă mai sunt și 59 agenții de turism a căror licență a fost radiată iar pentru 6 agenții de turism licența a fost retrasă.

Tranzacție pe piața automatelor de cafea din România CITEȘTE ȘI Tranzacție pe piața automatelor de cafea din România

Structurile de primire turistică cu funcții de alimentație publică clasificate sunt în număr de 8.233 dar sunt și 7 astfel de structuri cărora le-a fost retrasă clasificarea și 1.764 structuri pentru care licența a fost radiată.

Cu ajutorul aplicației gratuite InfoCons consumatorii vor fi atenționați prin semnul „!" cât și prin culoarea roșie a textului dacă operatorul economic căutat are licența retrasă sau radiată, subliniază sursa citată.

„Pentru a nu avea surprize neplăcute atunci când plecați în vacanță sau doriți să vă petreceți timpul liber departe de casă, puteți verifica înainte de a achita avansul către o unitate turistică dacă aceasta este autorizată sau nu și pentru ce clasificare. Putem verifica ușor dacă unitatea de cazare ne pune la dispoziție toate facilitățile conform clasificării primite. Totodată, întotdeauna trebuie să solicităm bonul fiscal pentru a avea dovada justificativă în cazul în care dorim să depunem sesizări. Luați atitudine și verificați înainte de plecare unitatea de cazare și agenția de turism", a declarat Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

viewscnt
Afla mai multe despre
infocons
cazare