Simion Giurcă, decorat de statul austriac, va realiza strategia de turism pentru Timișoara 2021

Simion Giurcă, decorat de statul austriac, va realiza strategia de turism pentru Timișoara 2021
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 25 mar 2019

Simion Giurcă, fostul șef al biroului de promovare turistică al României de la Viena, decorat de statul austriac și desemnat cetățean de onoare al Vienei de către primarul orașului, dar retras din Ministerul Turismului  în contextul închiderii birourilor de turism ale României din străinătate, a fost cooptat în echipa Timișoara, 2021, Capitala Europeană a Culturii, unde se va ocupa de strategia de turism, colaborarea cu toate entitățile din industria ospitalității și dezvoltarea unor proiecte și programe pentru creșterea numărului de turiști.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

 

"L-am ales pe Simion Giurcă pentru că este cel mai bun specialist pe care îl are în acest moment România pe zona de turism, cu experiența de 25 de ani pe o piață așa competitivă precum cea austriacă. A contat, firește, și faptul că este timișorean și înțelege foarte bine realitățile acestei zone", a declarat pentru Profit.ro Horațiu Rada, președintele Consiliului Director al Asociației Timișoara 2021.

Recent, Giurcă a intrat pe cont propriu în afaceri și și-a deschis propria firmă de turism, cu care vrea să aducă turiști străini în România. Cu mai bine de zece ani în urmă, Simion Giurcă a primit Ordinul Național "Goldene Verdienstzeichen der Republik Österreich", fiind la acea vreme primul șef de birou de promovare turistică al unei țări decorat de către statul austriac. În 2014, Giurcă a primit titlul de cetățean de onoare al capitalei Austriei, distincție acordată de Michael Haupl, primarul orașului Viena.

Trei ani mai târziu, Simion Giurcă a demisionat din Ministerul Turismului după ce ministrul de resort Mircea Dobre a desființat birourile externe de turism. Tot atunci a părăsit postul și Simion Alb, cel care conducea biroul de la New York, considerat alături de Giurcă, printre cei mai valoroși specialiști români în promovarea externă a turismului.

Simion Giurcă, unul dintre reprezentanții externi cărora ministrul Dobre le-a desființat posturile, s-a clasat pe locul 1 între directorii celor 38 de birouri naționale de turism care activează pe piața austriacă CITEȘTE ȘI Simion Giurcă, unul dintre reprezentanții externi cărora ministrul Dobre le-a desființat posturile, s-a clasat pe locul 1 între directorii celor 38 de birouri naționale de turism care activează pe piața austriacă

Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană este o organizație nepatrimonială, neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, cu un caracter cultural și educativ și are ca scop asigurarea programului Timișoara 2021 Capitală Culturală Europeană.

În acest moment, Asociația pregătește programul pentru anul 2021, planificarea evenimentelor, asigurarea coordonării și punerii în practică a măsurilor necesare pentru derularea acestora, precum și strângerea de fonduri necesare organizării, promovării și realizării programului. Ulterior anului 2021, Asociația va avea ca scop sprijinirea și dezvoltarea de proiecte culturale în folosul comunității.

viewscnt
Afla mai multe despre
simion giurca
timisoara
capitala culturala europeana 2021
turism