Sosirile turiștilor în unitățile de primire turistică au crescut

Sosirile turiștilor în unitățile de primire turistică au crescut
scris 2 oct 2019

Sosirile înregistrate în unitățile de primire turistică au crescut cu 1,1% în august, față de aceeași lună din 2018, iar înnoptările au înregistrat un avans de 2,2%, potrivit datelor anunțate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

”În luna august 2019, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile cât și înnoptările în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au crescut cu 1,1%, respectiv 2,2%”, se arată în comunicat.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna august 2019 au însumat 1,87 milioane, iar înnoptările au fost 5,06 milioane, scrie News.ro.

Burcea, Paralela 45: Au reapărut în prim-plan ca destinații Egiptul și Tunisia, iar Dubaiul a devenit deja provincie românească! Sfat pentru turiști: Atenție la vacanțele de 1 euro sau cele de genul ”plătești un bilet, pleacă toată strada” CITEȘTE ȘI Burcea, Paralela 45: Au reapărut în prim-plan ca destinații Egiptul și Tunisia, iar Dubaiul a devenit deja provincie românească! Sfat pentru turiști: Atenție la vacanțele de 1 euro sau cele de genul ”plătești un bilet, pleacă toată strada”

În luna august 2019, din numărul total de sosiri, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 83,3%, în timp ce turiștii străini au reprezentat 16,7%.

În ceea ce privește sosirile turiștilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deținut-o cei din Europa (76,4% din total turiști străini), iar din aceștia 84,6% au fost din țările aparținând Uniunii Europene.

Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 88%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au reprezentat 12%.

Durata medie a șederii în luna august 2019 a fost de 2,9 zile la turiștii români și de 1,9 zile la turiștii străini.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna august 2019 a fost de 52,1% pe total structuri de cazare turistică, în creștere cu 0,6 puncte procentuale față de luna august 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
cazare
turisti