Spania are cel mai bun an înregistrat vreodată în domeniul turismului

Spania are cel mai bun an înregistrat vreodată în domeniul turismului
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2023

2023 se arată drept cel mai bun înregistrat vreodată de Spania în domeniul turismului, arată Rador, care citează statisticile oficiale de la Madrid. Numai în luna iunie țara iberică a fost vizitată de 8 milioane de turiști străini, care au cheltuit acolo peste 10 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În total, 37 de milioane de turiști străini au vizitat țara de la începutul anului. Suma totală cheltuită de aceștia este de 46 de miliarde de euro și înseamnă în sine un record pentru această perioadă, scrie G4Media.ro.

Telekom Romania Mobile în T2: venituri totale de 69,3 de milioane de euro și o creștere a bazei de clienți cu 3,1% CITEȘTE ȘI Telekom Romania Mobile în T2: venituri totale de 69,3 de milioane de euro și o creștere a bazei de clienți cu 3,1%

Tot record este și suma cheltuită de cei veniți numai în iunie, perioada la care se referă raportul publicat de statistica spaniolă. Este cu 10% mai mare decât cea din iunie 2019, an considerat până acum cel mai bun an din istoria acestui sector economic.

Catalonia și capitala ei, Barcelona, au atras cei mai mulți turiști, însă toate zonele de litoral au fost asaltate, la fel și marile orașe, începând cu Madridul, apoi, Sevilla , Malaga, Valencia sau Zaragoza.

Turiștii britanici au fost, ca de obicei, primii în top. Peste 2 milioane au luat avionul din Regat către Spania. Germanii și francezii sunt și ei în top, cu peste un milion.

Este remarcată, ca în fiecare lună, de altfel, creșterea numărului de americani. Sunt cu 41% mai mulți decât în iunie 2019. Hotelierii spun că au un grad de ocupare și rezervare de 90% pentru lunile estivale iulie și august.

De aceea, previziunile indică un an excelent, iar marile instituții financiare internaționale și interne spun că aportul acestui sector la economia Spaniei va face ca Madridul să aibă una dintre cele mai mari creșteri economice dintre țările Uniunii Europene.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
turism