Câți turiști ne vizitează în regim Airbnb

Câți turiști ne vizitează în regim Airbnb
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2023

Piața turistică din România prin servicii de tip Airbnb este în creștere, dar datele oficiale au lipsit până recent. Când măsoară numărul de turiști care e vizitează, abia de curând Institutul Național de Statistică a inclus și segmentul acesta de turiști care preferă camerele de închiriat sau apartamentele, mai ieftine decât hotelurile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În plus, de cele mai multe ori ai inclus în apartament și o bucătărie, mașină de spălat și alte asemenea aparate utile într-un concediu. E drept, te poți uneori trezi și cu anularea rezervării, ceea ce e mai puțin probabil decât în cazul unui hotel la care ai făcut rezervare.

Nou incident cu tranzacții dublate la ING. În urmă cu 5 ani, peste 225.000 persoane au fost afectate, iar ANPC a amendat banca. Mesajul ING CITEȘTE ȘI Nou incident cu tranzacții dublate la ING. În urmă cu 5 ani, peste 225.000 persoane au fost afectate, iar ANPC a amendat banca. Mesajul ING

În luna iunie, numărul turiștilor care au vizitat România în regim Airbnb a fost de 121.753 turiști, adică aproape 10% din totalul turiștilor, arată HotNews.

De la începutul acestui an, numărul sosirilor în apartamente și camere de inchiriat a fost de aproape o jumătate de milion , mai exact 489.521, aproximativ 9% din total sosiri.

Când Airbnb, o piață online pentru cazare, gazdă și închirieri de vacanță, a fost fondată în 2008, startup-ul a înregistrat o explozie în industria turismului. Azi, Airbnb este un nume ultra-cunoscut și una dintre cele mai descărcate aplicații din lume.

TABEL Noi scumpiri. Prețul motorinei, peste cel al benzinei CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri. Prețul motorinei, peste cel al benzinei

Dar succesul Airbnb nu a venit peste noapte. Startup-ul a achiziționat o serie de alte startup-uri pentru a-și spori eforturile de personalizare. NabeWise , prima achiziție a Airbnb din 2012, radună informații despre anumite locații pentru a crea ghiduri despre orașe – așa a început Airbnb să ofere turiștilor recomandări locale hiperpersonalizate. Cea de-a doua achiziție din 2012, Localmind , a făcut mai ușor pentru călători să personalizeze întrebările pe care le pun despre locul în care ajungi.

Apoi, în 2017, Airbnb și-a lărgit metodele de plată digitale prin achiziționarea Tilt.com în februarie 2017. Tot în acel an a crescut gradul de accesibilitate prin achiziționarea Accomable , cândva cunoscut sub numele de Airbnb pentru persoanele cu dizabilități

În 2019, au achiziționat și alte aplicații cum ar fi HotelTonight , care reunește ofertele de camere de hotel pentru călătorii last minute și apoi cumpărând Urbandoor.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
turism