Spania va primi din iunie turiști cu certificate Covid-19

Spania va primi din iunie turiști cu certificate Covid-19
scris 28 apr 2021

Spania își propune să redeschidă granițele pentru turiștii străini începând cu luna iunie, sub schema certificatului de sănătate digital Covid, a spus Fernando Valdés, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Valdés a declarat marți, la summit-ul Consiliului Mondial al Turismului și Călătoriilor din Mexic, că programul - prin care turiștii trebuie să demonstreze că au fost vaccinați, testați negativ sau vindecați de Covid-19 - se va dovedi „fundamental pentru a oferi călătorilor siguranță”, citează The Guardian.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

El a precizat că Spania va participa la o schemă pilot a certificatului digital, în luna mai, și „va fi gata să primească vizitatori în iunie”, scrie News.ro.

Secretarul de stat a mai spus că noua schemă - și campania de vaccinare din Spania - reprezintă „înainte și după”, comparat cu situația de anul trecut, dar a subliniat că certificatele „nu sunt o baghetă magică”.

Certificatele, a explicat el, oferă un grad de siguranță, pentru că vor permite turiștilor să călătorească dacă au fost vaccinați, dacă au rezultat negativ deși nu au fost imunizați sau dacă s-au vindecat de Covid-19.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Spania, cu o populație de 47 de milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent aproximativ 3,5 milioane de contaminări și 77.855 de decese asociate.

În campania de vaccinare au fost administrate, deocamdată, circa 15 milioane de doze, iar 4,02 milioane de persoane au primit ambele doze de vaccin.

Guvernul a transmis că are în vedere ca până la finalul verii 70% din populația adultă să fie vaccinată. 

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
covid-19