Taleb Rifai, Organizația Mondială a Turismului: România a devenit o poveste de succes in ceea ce privește turismul

Taleb Rifai, Organizația Mondială a Turismului: România a devenit o poveste de succes in ceea ce privește turismul

Pietrele Doamnei

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2016

România a devenit "o poveste de succes" în ceea ce privește turismul și merită mai mult decât ceea ce are în materie de turism, a declarat joi, într-o conferință la București, Taleb Rifai, secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului (OMT), care a precizat că nu a văzut nicăieri în lume "zâmbete precum cele de pe chipul românilor".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Cred că cel mai important pentru un vizitator, când vine la București, este că va fi impresionat de zâmbetele de aici. Eu călătoresc foarte mult. Și vă spun că aici există un zâmbet real, un zâmbet dulce pe care nu îl găsești în alte locuri în lume”, a spus Rifai, conform News.ro.

Rifai susține că, deși economiile lumii nu au ieșit din criză, oamenii continuă totuși că călătorească.

”Turismul global crește. Însă nu am ieșit încă din criza în care SUA și restul lumii au intrat în 2008-2009, este însă o recuperare fragilă. Totuși, oamenii continuă să călătorească”, a precizat oficialul OMT.

Șeful OMT a făcut apologia sectorului turistic, pe care l-a numit "cel mai bun prieten al mediului" și a treia cea mai mare industrie din lume.

”În 2015 am avut în jur de două miliarde de călători. Turismul a contribuit la PIB-ul mondial cu 10%, a generat 3,5 miliarde dolari cheltuiți zilnic de turiști undeva în lume”, a spus reprezentantul Organizației Mondiale a Turismului.

Tursimul de masă este o afacere care a explodat în ultimele decenii, după ce cetățenii din statele bogate ale Occidentului au ajuns la venituri suficiente pentru a-și permite vacanțe în alte țări și, mai recent, după ce veniturile din statele în curs de dezvoltare au crescut rapid, generând noi clase medii dornice de călătorii.

În urmă cu 66 de ani, doar 22 milioane de călători și-a făcut vacanțele în altă țară, potrivit datelor OMT.

Dino Parc Râșnov a fost vizitat de 350.000 de turiști în primul an de la deschidere CITEȘTE ȘI Dino Parc Râșnov a fost vizitat de 350.000 de turiști în primul an de la deschidere

”Azi, lumea turismul e condusă de două mișcări mari: revoluția călătoriei și revoluția IT. Prin social media, tehnologia a furnizat un mediu prin oamenii au realizat că sunt mai importanți decât guvernele și mai importanți decât companiile pentru care lucrează”, a spus Rifai.

Odată cu dezvoltarea sectorului turistic a crescut și relevanța sa economică. În prezent, unul din 11 de locuri de muncă la nivel mondial este creat în turism, iar fiecare 10 joburi în turism crează alte 14 locuri de muncă colaterale, susține OMT.

Turismul și călătoriile au ajuns un motor puternic de tranformare la nivel social și politic.

”Turismul este unul din cele mai eficiente instrumente diplomatice. Cu cât oamenii vor călători mai mult, cu atât va deveni o lume mai bună. În turism noi credem că afacerea noastră este să ajutăm lumea să devină un loc mai bun”, afirmă Rifai.

Prezent la eveniment, vicepremierul Costin Borc, a spus că turismul din România cere calitate.

”S-au cheltuit bani într-un mod un pic prostesc pe lucruri care nu au fost finalizate nicodată. De exemplu, o pistă de schi din Câmpulung Moldovenesc”, a spus Borc.

Vicepremierul consideră că România trebuie să se specializeze mai ales pe turismul cultural și peecoturism. O idee susținută și de ministrul Mediului.

”Ecoturismul este o nișă care crește foarte rapid. Oamenii doresc un tip diferit de experiență, caută aventură, care îi aduce cumva la rădăcini”, a afirmat Cristiana Pașca Palmer.

viewscnt
Afla mai multe despre
taleb rifai
organizatia mondiala a turismului
turism