Un hotel de la Lacul Balaton impune oaspeților plata la energia consumată și pentru parcare

Un hotel de la Lacul Balaton impune oaspeților plata la energia consumată și pentru parcare
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2023

Hotelul Wellness Szindbád din Balatonszemes, județul Somogy, a venit cu un nou sistem de tarifare, probabil din cauza costurilor ridicate ale energiei, care cuprinde: plata obligatorie pentru parcare și pentru folosirea frigiderului din camera de hotel, respectiv contribuția la energia electrică consumată, potrivit vg.hu, citat de Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Portfolio a observat că hotelul amintit a publicat pe site-ul său o noapte de cazare costă 21.500 de forinți/persoană (56,71 euro), cu rezervare de minim 2 nopți, însă mai precizează că a fost introdusă și contribuția la costul energiei, care înainte de sezonul de încălzire este de 1.270 de forinți/persoană/noapte, (3,35 euro), iar în timpul sezonului de încălzire - din 20 octombrie până în 20 aprilie - este de 3.270 de forinți/persoană/noapte (8,62 euro).

VIDEO Rockstar a publicat, forțat, primul trailer pentru GTA VI CITEȘTE ȘI VIDEO Rockstar a publicat, forțat, primul trailer pentru GTA VI

Conducerea hotelului a introdus, de asemenea, și o taxă obligatorie pentru utilizarea frigiderului din camere, care costă 1.850 de forinți (4,88 euro).

Parcarea în fața hotelului este gratuită, însă folosirea parcării închise, monitorizate de cameră, costă 1.270 de forinți pe noapte (3,35 euro). Portalul a vrut să întrebe conducerea hotelului cum au reacționat oaspeții la noile elemente de cost, dar nu a primit niciun răspuns.

Președintele Asociației Hotelurilor și Restaurantelor din Ungaria, Tamás Flesch, a declarat portalului că probabil că este dificil pentru oaspeți să înțeleagă că trebuie să plătească în plus pentru încălzire și răcire.

Potrivit expertului, acest tip de preț nu este atractiv, mai degrabă îi enervează pe oaspeți. În opinia sa, este treaba fiecăruia sub ce formă aplică prețurile pentru servicii din punct de vedere al marketingului, dar nu își poate imagina că de acum încolo hotelurile vor percepe bani pentru tot, funcționând ca companii aeriene low-cost.

Potrivit directorului complexului AquaWorld Resort Budapest, Roland Sívóse, se poate spune, în general, că acceptabilitatea de către piață a prețurilor camerelor este la limită. Roland Sívó a mai menționat că ei nu au scos niciun serviciu din pachetele lor, dar au fost nevoiți să majoreze prețurile serviciilor suplimentare cu 10-15%.

Furnizorii de energie îi cer lui Iohannis să nu promulge legea prosumatorilor: Cei de bună credință sunt păcăliți! CITEȘTE ȘI Furnizorii de energie îi cer lui Iohannis să nu promulge legea prosumatorilor: Cei de bună credință sunt păcăliți!

În opinia sa, prețurile au crescut la mâncare și băuturi, precum și forța de muncă, tratamentele cosmetice și, bineînțeles, spălarea rufelor.

Nu este prima dată când se pune problema introducerii unei taxe de servicii hoteliere, dar acum Asociația profesională a apelat la Guvern cu o cerere concretă: Angajatul care beneficiază direct de traficul de oaspeți poate fi mai motivat, iar angajatorul poate face sectorul atractiv cu un venit impozitat mai favorabil decât salariile.

viewscnt
Afla mai multe despre
lacul balaton
ungaria
hotel