Un oraș din România, pe primul loc într-un Top al celor mai ieftine destinații de city break din lume. A detronat Buenos Aires

Un oraș din România, pe primul loc într-un Top al celor mai ieftine destinații de city break din lume. A detronat Buenos Aires
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 sep 2023

Un oraș din România a fost desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break în 2023, potrivit unui clasament ce ia în calcul cheltuielile cu cazarea, mesele la restaurant și transportul în 75 dintre cele mai populare destinații urbane, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Topul din acest an este condus de Timișoara, “un oraș mic, însă plin de cultură”, potrivit Indicelui costurilor de vacanță city break realizat de Bounce, un start-up american finanțat de General Catalyst și Andreessen Horowitz, specializat în servicii de depozitare a bagajelor pe termen scurt.

Clasamentul, aflat la a doua ediție, analizează cheltuielile turiștilor cu cazarea la hotel, mesele la restaurant, transportul (taxi și transportul în comun), precum și costul unei sticle de vin și prețul berii la halbă.

PROFIT NEWS TV Redescoperă România – Paulo Rodrigues, manager Hotel Crystal Sovata: Nu a fost ușor la început, însă noi am reușit să aducem foarte mulți clienți. Era bine să avem mai multe autostrăzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Redescoperă România – Paulo Rodrigues, manager Hotel Crystal Sovata: Nu a fost ușor la început, însă noi am reușit să aducem foarte mulți clienți. Era bine să avem mai multe autostrăzi

Timișoara a detronat Buenos Aires în topul celor mai ieftine destinații de city break, cu un scor de accesibilitate de 8,63 puncte, ușor peste scorul de 8,22 puncte obținut de capitala Argentinei.

“În ciuda dimensiunilor sale mici, orașul este plin de cultură, găzduind peste 30 de festivaluri pe parcursul anului, de la Central European Film Festival la Vest Fest, un festival de muzică de trei zile. Este ușor de înțeles de ce orașul a fost votat capitala europeană a culturii în 2021”, notează autorii clasamentului.

Baku, capitala Azerbaidjanului, s-a clasat pe locul al treilea, urmată de orașul indonezian Yogyakarta și de capitala Georgiei, Tbilisi.

Cele mai scumpe destinații de city break în acest an sunt Los Angeles, Dublin, Oslo, Paris și Milano.

Top 20 cele mai ieftine destinații de city break în 2023

Un oraș din România, pe primul loc într-un Top al celor mai ieftine destinații de city break din lume. A detronat Buenos Aires

Sursa: Bounce

viewscnt
Afla mai multe despre
cele mai ieftine destinatii city break
timisoara city break
vacante urbane
bouce
indexul costurilor vacante city break