VIDEO&FOTO Vața Băi reintră în circuitul turistic

VIDEO&FOTO Vața Băi reintră în circuitul turistic
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iul 2023

Mii de turiști străini și români vor ajunge și anul acesta în județul Hunedoara. Au un motiv în plus sa ajungă aici pentru că etalonul depresiunii Zarandului, stațiunea balneoclimaterică Vața Băi, va reveni in circuitul turistic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Închis mai bine de un deceniu, complexul si-a deschis porțile cu facilități de cazare, masă, centru de sănătate, servicii de agrement, ștrand și zona de recreere. Parcul are un lac, terenuri de sport, iar în 22 iulie  se  deschide și ștrandul Vața Bai, complet reamenajat. Vor fi cinci bazine: semiolimpic, bazine de relaxare cu șezlonguri și hidromasaj, doua bazine cu renumita apă termală de la Vața Băi și bazin cu apă termală sărată.

VIDEO&FOTO Vața Băi reintră în circuitul turistic

Bazele de tratament și apele termale se afla în fruntea preferințelor turiștilor străini care ne calcă pragul. Dar și a românilor, deopotrivă. Proaspăt renovate, Băile de la Vața sunt gata să redevină un reper pe harta turismului national și european. Cele trei hoteluri sunt gata să își primească turiștii.

Zona, de o frumusețe aparte, oferă liniște și relaxare.

VIDEO&FOTO Vața Băi reintră în circuitul turistic

"Mai avem un parc și un iaz pe care le am creat tot pentru relaxare, iar în viitorul apropiat vom avea și alte investiții majore care vor face din complex și din Vața Băi o destinație", a spus Liviu Horincar, Administrator Vața Băi.

Izvoarele bogate în calciu, sulf, sodiu și magneziu, cu temperatura de 36 – 37 de grade Celsius, sunt recunoscute pentru calitățile lor terapeutice.

VIDEO&FOTO Vața Băi reintră în circuitul turistic

Apa termală de la Vața Băi are un PH alcalin cuprins între 8 si 9. Un aspect foarte important al apei termale este faptul că nu are în compoziție conținut radio activ. Apa este recomandată pentru diverse afecțiuni printre care: afecțiuni post traumatice și afecțiuni reumatismale.

Stațiunea oferă un acces facil către importante locații apreciate la nivel mondial: Sarmisegetusa Ulpia Traiana, Sarmisegetusa Regia, Rezervația de Zimbri sau Parcul Național Retezat. Complexul Vața Băi este destinat tuturor turiștilor indiferent de vârstă, iar de la jumătatea lunii iulie va fi deschis și ștrandul.

În 28 si 29 iulie cei care vor ajunge la Vața se vor delecta cu concerte inedite ale marilor artiști ai momentului din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
vața băi
turism