Una dintre cele mai mari tranzacții cu teren din Capitală în 2018: One United Properties a cumpărat de la Telekom, cu peste 18 milioane euro, un teren în zona Floreasca

Una dintre cele mai mari tranzacții cu teren din Capitală în 2018: One United Properties a cumpărat de la Telekom, cu peste 18 milioane euro, un teren în zona Floreasca

Terenul vândut de Telekom

scris 22 aug 2018

One United Properties, dezvoltator imobiliar deținut de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, doi dintre fondatorii casei de investiții Capital Partners, a achiziționat un teren decirca 25.000 metri pătrați de la Telekom România, pentru care a plătit peste 18 milioane de euro.

Tranzacția este printre cele mai mari cu terenuri din Capitală în acest an, recent și grupul israelian AFI Europe România cumpărând, cu 23 milioane euro, un teren lângă complexul comercial și de birouri din Cotroceni, cu intenția de a extinde mall-ul.

Terenul intravilan, cu o suprafață de 25.839 metri pătrați, este compus din două loturi, de 24.786 metri pătrați și, respectiv de 1.053 metri pătrați, și are o deschidere de aproximativ 120 de metri către lacul Floreasca.

Tranzacție: Grupul german care coordonează pe piața locală operațiunile foodpanda a preluat rivalul din România, platforma hipMenu CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul german care coordonează pe piața locală operațiunile foodpanda a preluat rivalul din România, platforma hipMenu

Terenul a fost scos la vânzare la începutul acestui an.

Licitația a fost inițiată în luna februarie 2018, cu un preț de pornire de 13,9 milioane de euro, fără TVA.

One United Properties dezvoltă complexuri rezidențiale exclusiviste în centrul și nordul Capitalei. Compania are în construcție proiecte rezidențiale care totalizează aproximativ 300 de apartamente. Cele mai recente proiecte finalizate sunt One Floreasca Lake (15.000 metri pătrați și 68 apartamente - prima fază livrată în iunie 2013, a doua în august 2015) și Madrigalului Residence (4.000 mp și 14 apartmente, livrat în septembrie 2014).

În total, dezvoltatorul are proiecte rezidențiale finalizate (188 de apartamente), în construcție (340 de apartamente) și care urmează să fie începute în urmatorii ani (484 de apartamente) - dezvoltări precum One Floreasca Lake, One Herăstrău Park și One Charles de Gaulle.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
teren
floreasca
one united properties