Austria alocă până la două miliarde de euro pentru sprijinirea firmelor afectate de restricții

Austria alocă până la două miliarde de euro pentru sprijinirea firmelor afectate de restricții
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2020

Austria se așteaptă să cheltuie până la două miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari) pentru a ajuta firmele care au fost forțate să se închidă după restricțiile impuse luna aceasta pentru stoparea pandemiei de coronavirus (COVID-19), a anunțat vineri ministrul de Finanțe Gernot Bluemel, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Costurile sunt estimate între 1,5 și două miliarde de euro" iar firmele ar putea primi până la 80% din vânzările lor din anul anterior, a explicat oficialul austriac la o conferință de presă, scrie Agerpres.

VW va înlocui vehiculele cu combustie de pe o insulă grecească cu mașini electrice CITEȘTE ȘI VW va înlocui vehiculele cu combustie de pe o insulă grecească cu mașini electrice

De marți, Austria a intrat în carantină parțială, timp de cel puțin patru săptămâni, în încercarea de a evita supraîncărcarea sistemului de sănătate în timpul unui al doilea val de infecții cu coronavirus.

Spre deosebire de primul "lockdown" național impus la începutul acestui an, magazinele și majoritatea școlilor urmează să rămână deschise. Cu toate acestea, la Viena elevilor li se permite să rămână marți acasă din cauza situației de securitate din oraș.

La nivel național, restaurantele, barurile și aproape toate instituțiile culturale și de agrement urmează să se închidă. Oamenii nu ar trebui să-și părăsească locuințele între 20:00 și 6:00 (19:00 și 5:00 GMT), cu excepția cazului în care au un motiv valid.

În total, ajutoare economice care au legătură cu coronavirusul în valoare de 50 de miliarde euro sunt planificate pentru anul acesta și anul următor, dintre care 24,8 miliarde euro au fost plătite deja sau au fost aprobate pentru a fi acordate, a anunțat luna trecută Bluemel.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
firme