Bulgaria a pus sub acuzare cinci persoane în legătură cu explozia recentă din Istanbul, dintre care trei de origine moldovenească

Bulgaria a pus sub acuzare cinci persoane în legătură cu explozia recentă din Istanbul, dintre care trei de origine moldovenească
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2022

Procurorii bulgari au pus sub acuzare cinci persoane pentru sprijinirea actelor teroriste, în legătură cu o explozie din centrul Istanbulului care a ucis șase persoane pe 13 noiembrie, a declarat sâmbătă procurorul șef al țării, Ivan Geșev, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Trei bărbați de origine moldovenească și un bărbat și o femeie de origine kurdă siriană au fost reținuți de forțele speciale de poliție bulgare la începutul acestei săptămâni, în urma investigațiilor și a cooperării strânse cu procurorii din Turcia vecină, a declarat Geșev, potrivit News.ro.

"Cinci persoane au fost acuzate. Acuzațiile sunt în două grupuri - pentru sprijinirea actelor teroriste dintr-o altă țară, și anume atacul de la Istanbul, și pentru trafic de persoane. Acești oameni au fost implicați în principal în traficul de persoane peste graniță (cu Turcia) și în contrabandă ", a spus Geșev.

Procurorii vor cere unui tribunal bulgar, sâmbătă mai târziu, să îi rețină pe cei patru bărbați, în timp ce pentru femeie va fi căutată o altă opțiune, din cauza stării de sănătate precare, a spus el.

Procurorii turci au cerut deja extrădarea unora dintre presupușii complici ai exploziei, a adăugat Geșev.

FOTO Liderul nord-coreean și-a scos pentru prima oară în public fiica, pe care a adus-o să vadă testul cu rachetă intercontinentală CITEȘTE ȘI FOTO Liderul nord-coreean și-a scos pentru prima oară în public fiica, pe care a adus-o să vadă testul cu rachetă intercontinentală

Vineri, un tribunal turc a dispus arestarea preventivă a 17 persoane suspectate de implicare în explozie, inclusiv a presupusului atacator, pe care poliția l-a identificat drept cetățeanul sirian Ahlam Albashir.

Niciun grup nu a revendicat explozia, care a rănit și peste 80 de persoane pe bulevardul Istiklal, o stradă pietonală aglomerată și istorică.

Guvernul turc a dat rapid vina pe militanții kurzi pentru explozie, iar poliția a spus că atacatorul suspect a fost antrenat de militanții kurzi din Siria.

viewscnt
Afla mai multe despre
explozie istanbul