Bulgaria îi așteaptă pe români să le salveze turismul în vară

Bulgaria îi așteaptă pe români să le salveze turismul în vară
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 apr 2021

Ministrul Turismului din Bulgaria, Mariana Nikolova, și-a exprimat speranța că turiștii bulgari și români vor fi în această vară cei mai întâlniți oaspeți ai stațiunilor de pe litoralul Mării Negre, transmite Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Sperăm că în această vară compatrioții noștri vor prefera din nou stațiunile și locurile de recreere de pe litoralul bulgar al Mării Negre, în locul vacanțelor externe", a afirmat Nikolova, arată Agerpres.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

Criza de sănătate provocată de pandemia a afectat semnificativ economia și în mod special sectorul turismului. Totuși, datorită campaniei de vaccinare, este momentul să repornim acest sector, a declarat Nikolova. 

"În acest scop, unele din campaniile noastre cheie de marketing au ca obiectiv țările vecine și piețele noastre prioritare. Ne confruntăm cu un sezon de vară plin de provocări, dar importanța regiunii Mării Negre pentru dezvoltarea sustenabilă a turismului în Bulgaria este imensă", a afirmat ministrul Turismului.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

De asemenea, a apreciat Nikolova, măsurile adoptate la momentul potrivit vor atrage mai mulți oameni la hoteluri și restaurantele din Bulgaria.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemie în 2020. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esențiali pentru industrie, au scăzut, iar turiștii interni nu au putut compensa enormele pierderi. Înainte de pandemie, turismul a generat 12% din PIB-ul Bulgariei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
litoral