Bulgaria începe pregătirile pentru baterea monedelor euro

Bulgaria începe pregătirile pentru baterea monedelor euro
scris 7 dec 2022

Bulgaria a semnat un memorandum de înțelegere cu Comisia Europeană și cu președintele Eurogrupului privind producția de monede euro, a anunțat Banca Centrală a Bulgariei, citată de Novinite.

Documentul prezintă pașii practici care vor permite Bulgariei să înceapă să producă monede euro atunci când va primi aprobarea de a adera la zona euro. Acestea se referă la baterea anumitor cantități de monede de probă cu imaginile fețelor comune ale monedelor euro și la selectarea desenelor naționale ale monedelor euro bulgare, arată G4Media.ro.

FOTO Un tweet al lui Elon Musk inflamează Bulgaria CITEȘTE ȘI FOTO Un tweet al lui Elon Musk inflamează Bulgaria

Vestea a fost anunțată pentru prima dată de președintele Rumen Radev, care se află la Tirana pentru summitul UE-Balcanii de Vest. Potrivit acestuia, odată cu memorandumul semnat, Bulgaria începe pregătirile pentru baterea monedelor euro.

„Aceasta este o recunoaștere a eforturilor mai multor guverne în această direcție și este o recunoaștere specială a tuturor țărilor din Eurogrup, după analize atente ale eforturilor guvernului interimar „, a subliniat Radev.

Semnarea memorandumului reprezintă un pas important în vederea aderării țării la zona euro. Decizia finală trebuie să fie luată de Consiliul UE, potrivit Băncii Naționale a Bulgariei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
euro