Bulgaria se pregătește să adopte euro cel târziu la 1 ianuarie 2025

Bulgaria se pregătește să adopte euro cel târziu la 1 ianuarie 2025
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2023

Bulgaria face eforturi pentru a fi gata să adopte euro până la 1 ianuarie 2025, iar pregătirile și progresele țării în această direcție au fost discutate cu oficialii UE, a informat Ministerul de Finanțe de la Sofia, potrivit Novinite, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În privința speculațiilor din presă legate de procedurile privind intrarea Bulgariei în zona euro, Ministerul de Finanțe a dezmințit că s-ar fi discutat la întâlnirile cu oficialii UE amânarea introducerii euro în Bulgaria după 1 ianuarie 2025.

Guvernatorul Floridei a promulgat o lege care permite anularea unor acorduri de dezvoltare convenite cu Disney CITEȘTE ȘI Guvernatorul Floridei a promulgat o lege care permite anularea unor acorduri de dezvoltare convenite cu Disney

"Statutul de membru al zonei euro reprezintă o prioritate pentru țara noastră. Demersurile active ale statului pentru adoptarea monedei unice europene continuă, atât în domeniul tehnic cât și legislativ", au precizat oficialii de la Sofia.

Ministerul de Finanțe consideră inacceptabilă răspândirea de știri false și mesaje contradictorii în presă, în special în mass-media cu o bună reputație în spațiul public.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria zona euro
bulgaria moneda euro
bulgaria euro