Cetățeni bulgari, înșelați prin folosirea de cartele telefonice cumpărate din România

Cetățeni bulgari, înșelați prin folosirea de cartele telefonice cumpărate din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2019

Procurorii DIICOT și polițiștii de investigații criminale au efectuat mai multe percheziții în București și Prahova, în urma cărora au fost reținuți cinci cetățeni bulgari, acuzați de înșelăciune prin inducerea în eroare a unor persoane în cadrul unor conversații telefonice.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit unui comunicat al DIICOT, simultan au avut loc 12 percheziții în Bulgaria, fiind reținuți alți cinci cetățeni bulgari scrie Agerpres.

Augustin Lazăr, eliberat din funcția de procuror CITEȘTE ȘI Augustin Lazăr, eliberat din funcția de procuror

Acțiunea a avut loc în cadrul cooperării judiciare internaționale în materie penală, în baza unui ordin european de anchetă formulat de autoritățile judiciare din Bulgaria.

În dosarul autorităților bulgare s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, pe teritoriul Bulgariei, mai multe persoane domiciliate pe raza orașului Gorna Oryahovitsa, regiunea Veliko Târnovo, au constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea fraudelor telefonice, grupul fiind organizat pe principiul clanului familial, mare parte dintre membrii săi având legătură de rudenie.

"Din activitățile comune de cercetare desfășurate de autoritățile din cele două state, s-a stabilit faptul că o parte dintre membrii clanului se deplasau frecvent în România, unde rămâneau pentru diferite perioade de timp și unde achiziționau numeroase cartele telefonice pre-plătite și terminale mobile pe care le foloseau la inițierea de apeluri telefonice către alți cetățeni din Bulgaria, pe care, prin invocarea unor pretexte evident nereale și folosirea unor calități false, îi determinau să le pună la dispoziție sume de bani, de cele mai multe ori deosebit de însemnate, prejudiciul total fiind în sumă de peste 500.000 de euro. Modul de acțiune a membrilor grupului, pe parcursul ultimilor aproximativ 2 ani, a fost evidențiat și prin schimbarea frecventă a locurilor de cazare, precum și prin cumpărarea a numeroase cartele telefonice și terminale mobile, care au fost utilizate exclusiv la săvârșirea faptelor", susține DIICOT.

viewscnt
Afla mai multe despre
cartele telefonice
bulgaria