Justiția din Ucraina anulează o naționalizare majoră chiar înaintea alegerilor prezidențiale

Justiția din Ucraina anulează o naționalizare majoră chiar înaintea alegerilor prezidențiale
scris 19 apr 2019

Justiția ucraineană a anulat joi naționalizarea forțată de la sfârșitul anului 2016 a primei bănci a țării, o condamnare usturătoare pentru actualele autorități de la Kiev, cu trei zile înaintea alegerilor prezidențiale, într-un subiect fierbinte din punct de vedere politic și care implică un controversat oligarh ucrainean, potrivit France Presse.

Un tribunal din Kiev a hotărât că acordul de vânzare care îl priva pe miliardarul Igor Kolomoiski și pe asociații săi de controlul asupra PrivatBank "nu este valabil", conform unui comunicat al acestei instanțe, scrie Agerpres.

FOTO Frudisiac a fost ocupat de niște războinici intergalactici! CITEȘTE ȘI FOTO Frudisiac a fost ocupat de niște războinici intergalactici!

Banca Centrală a anunțat de asemenea că va face recurs la această decizie.

Prima bancă a Ucrainei din punctul de vedere al depozitelor sale, PrivatBank fusese naționalizată într-o duminică seara de decembrie 2016 pentru a evita un faliment care ar fi avut un efect de domino asupra sectorului bancar ucrainean. Banca Centrală evaluase atunci decapitalizarea băncii la circa 5,6 miliarde de dolari.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ucraina
nationalizare
privatbank