Conduceți o Lada, le spune Putin oficialilor din Rusia. El afirmă că „undeva va fi mai modest decât înainte”, dar „nu este nimic îngrozitor”

Conduceți o Lada, le spune Putin oficialilor din Rusia. El afirmă că „undeva va fi mai modest decât înainte”, dar „nu este nimic îngrozitor”
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2023

Mașinile străine sunt excluse, intră cele rusești. Acesta a fost mesajul președintelui rus Vladimir Putin către oficiali, joi, în timpul unei întâlniri cu șefii întreprinderilor producătoare, a relatat agenția de știri de stat TASS, citată de Politico. Liderul rus le-a spus înalților oficiali că ar trebui să treacă cu toții la utilizarea de mașini naționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

„Ministerele, agențiile și administrația afacerilor au cerut să continuăm achizițiile, să punem accent, de fapt, pe mașinile fabricate în străinătate, să continuăm această practică”, a declarat Putin. „Am spus că acest lucru ar trebui să fie absolut exclus și că toți oficialii țării ar trebui să conducă mașini naționale”, arată G4Media.ro.

Finanțarea A7 Ploiești-Pașcani - avizată CITEȘTE ȘI Finanțarea A7 Ploiești-Pașcani - avizată

Piața auto din Rusia a suferit în ultimii ani, afectată de sancțiuni și a de faptul că marii producători auto internaționali se retrag de pe piață. Producători auto precum Volkswagen, Mercedes-Benz și Nissan și-au suspendat activitatea în Rusia din cauza războiului purtat de Kremlin împotriva Ucrainei, lăsând mai mult spațiu pe piață pentru mărcile rusești.

„Undeva va fi mai modest decât înainte”, a spus Putin despre trecerea la conducerea mașinilor naționale.

„Nu este nimic îngrozitor. Dimpotrivă, e chiar un lucru bun. Toți oficialii noștri sunt minunați, dar ar trebui să realizeze că ar trebui să ne străduim să dezvoltăm mărci naționale de mașini și alte produse naționale”, a spus Putin.

Lada este cea mai emblematică marcă de mașini din Rusia – deși Putin însuși a fost văzut în cea mai luxoasă marcă rusească, Aurus.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
putin
lada