Directorul armean al gigantului rus de internet Yandex, echivalenta din Rusia a Google, a demisionat

Directorul armean al gigantului rus de internet Yandex, echivalenta din Rusia a Google, a demisionat
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mar 2022

Tigran Hudaverdian, directorul executiv armean al Yandex, gigantul de internet de limbă rusă, a demisionat din funcție după ce a fost inclus într-o listă de sancțiuni europene ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Tigran Hudaverdian a demisionat, cu efect imediat, din funcțiile sale de director executiv și director general adjunct al Yandex", a precizat grupul într-un comunicat, citat de France Presse și publicat în noaptea de marți spre miercuri.

COMPROMISUL discutat de Rusia cu Ucraina CITEȘTE ȘI COMPROMISUL discutat de Rusia cu Ucraina

Compania - supranumită "Google al Rusiei" - este înregistrată în Țările de Jos și dispune de filiale europene, britanice și americane, dar cea mai mare parte a activităților sale se află în Rusia și țările de limbă rusă, scrie Agerpres.

Aceasta este o sancțiune individuală, gigantul tehnologic nefiind sancționat, notează AFP.

Uniunea Europeană a adoptat marți seară o a patra serie de sancțiuni împotriva Moscovei de la începutul ofensivei militare ruse în Ucraina.

Cincisprezece oligarhi sau industriași, printre care miliardarul Roman Abramovici, proprietarul clubului englez de fotbal Chelsea, au fost adăugați pe lista neagră a rușilor ale căror bunuri în UE sunt confiscate.

UE își motivează sancțiunile împotriva Yandex acuzând compania că are o responsabilitate în a ascunde informații despre conflict în rândul publicului rusofon.

Yandex, la rândul său, a declarat că are "o echipă de conducere solidă (...) și consiliul de administrație va examina structura de management adecvată în viitor".

"Am fost șocați și surprinși să aflăm că Tigran a fost supus sancțiunilor UE și ne pare extrem de rău să-l vedem renunțând la funcții", a declarat John Boynton, președintele consiliului de administrație al grupului.

"În ultimii 15 ani, Tigran a lucrat neobosit pentru a ajuta la transformarea Yandex într-o companie de tehnologie a informației de clasă mondială, servind în același timp interesele părților participante în companie", a adăugat el.

Yandex este primul portal de căutare în spațiul vorbitor de limbă rusă, unde grupul este de asemenea omniprezent în domeniul taxiurilor și livrării de alimente.

Miercuri după-amiază, a venit rândul lui Dmitri Konov, șeful gigantului petrochimic rus Sibur, să demisioneze după ce a fost inclus pe o listă de personalități sancționate de către UE la 9 martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
yandex
rusia
tigran hudaverdian