Familiile din Ungaria vor primi până la 10.000 de dolari pentru renovarea locuinței

Familiile din Ungaria vor primi până la 10.000 de dolari pentru renovarea locuinței
scris 14 oct 2020

Guvernul ungar va acorda până la trei milioane de forinți (9.693 de dolari) fiecărei familii drept ajutor pentru renovarea locuinței, aceasta fiind ultima măsură adoptată de Executivul de la Budapesta pentru a stimula revenirea economiei după pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Sprjinul oferit de stat va acoperi costul lucrărilor pentru îmbunătățirea eficienței energetice a locuinței, renovarea băii sau bucătăriei, precum și extinderea locuinței. Novak a dat drept exemplu cazul unei familii cu un copil care ar putea cheltui șase milioane de forinți pentru lucrări de renovare și economisi trei milioane de forinți, arată Agerpres.

Gebrüder Weiss lansează platforma myGW dedicată clienților. Experiența digitală a clienților cu informații în timp real CITEȘTE ȘI Gebrüder Weiss lansează platforma myGW dedicată clienților. Experiența digitală a clienților cu informații în timp real

Acest anunț vine la o săptămână după ce premierul Viktor Orban a anunțat că Ungaria va aplica o cotă redusă de TVA de 5% pentru proiectele de construcții de locuințe, până la finele lui 2022, în ideea de a susține sectorul construcțiilor.

Ungaria, țară care are o rată standard TVA de 27%, cea mai mare din Uniunea Europeană, a mai aplicat o rată TVA de 5% pentru proiectele de locuințe începând din 2016 și până la finele anului trecut. Măsura a declanșat un boom al locuințelor în Budapesta, care a permis ca Ungaria să înregistreze ritmuri de creștere economică cuprinse între 4% și 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
case
renovare
orban