Fondul de investiții Enterprise Investors, deținător al Noriel și fost proprietar al magazinelor Profi, a vândut Wento

Fondul de investiții Enterprise Investors, deținător al Noriel și fost proprietar al magazinelor Profi, a vândut Wento

Equinor

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mai 2021

Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est, cu sediul în Polonia, deținător al rețelei de magazine de jucării Noriel și fost proprietar al magazinelor Profi din România, a vândut Wento, companie poloneză de energie regenerabilă specializată în proiecte fotovoltaice, către compania energetică norvegiană Equinor, activă în industriile de petrol, gaze naturale, energie solară și eoliană în peste 30 de țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea tranzacției este de 100 milioane euro.

Inițial, Wento s-a axat pe proiecte de energie eoliană, iar în 2016 s-a îndreptat către piața energiei solare. În total, Wento a dezvoltat proiecte fotovoltaice de 177 MW până la stadiul asigurării contractelor pentru diferență în cadrul licitațiilor mandatate de guvernul polonez. 

 

VIDEO Arbitru român, acuzat de rasism. Scandal în Liga Campionilor, jucătorii s-au retras CITEȘTE ȘI VIDEO Arbitru român, acuzat de rasism. Scandal în Liga Campionilor, jucătorii s-au retras

Enterprise Investors, activă din 1990, a strâns 9 fonduri cu un capital total care depășește 2,5 miliarde euro.

Aceste fonduri au investit aproape 2 miliarde euro în 144 de companii din diverse sectoare și au vândut 134 de companii realizând încasări brute de 4,1 miliarde euro.  

În România, Enterprise Investors este prezentă din anul 2000, iar în prezent are în portofoliu firma de construcții Macon Deva. În aprilie 2016 a anunțat achiziția rețelei de magazine de jucării Noriel pentru 24 de milioane de euro. În noiembrie 2016, Enterprise Investors a vândut rețeaua de magazine Profi către fondul de investiții Mid Europa pentru 553 milioane euro, cea mai mare tranzacție din istoria retailului românesc, anunțată atunci în premieră de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
enterprise investors
software mind