FOTO Parada de la Moscova s-a încheiat după nici o oră. Prin ce se remarcă discursul lui Putin

FOTO Parada de la Moscova s-a încheiat după nici o oră. Prin ce se remarcă discursul lui Putin
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2024

Rusia a marcat victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, la două zile după ce Vladimir Putin și-a reconfirmat dominația autocrată printr-un al cincilea mandat prezidențial, în timp ce relațiile cu Occidentul se prăbușesc și mai mult din cauza intervenției trupelor rusești în Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Parada din Piața Roșie s-a încheiat după nici o oră, cu o demonstrație a aviației, avioanele survolând Piața Roșie din Moscova și lansând dâre de fum în culorile drapelului Rusiei, scrie News.ro.

VIDEO Surpriză la Moscova - A nins și sunt cele mai scăzute temperaturi din ultimii 25 de ani CITEȘTE ȘI VIDEO Surpriză la Moscova - A nins și sunt cele mai scăzute temperaturi din ultimii 25 de ani

După paradă, șeful statului rus, alături de oaspeții săi de rang înalt - președinții Belarusului, Aleksandr Lukașenko, Guineei-Bissau, Umaru Sisoku Embalo, Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, Kârgâzstanului, Sadîr Japarov, Cubei, Miguel Diaz-Canel, Laosului, Thongloun Sisulit, Tadjikistanului, Emomali Rahmon, Turkmenistanului, Serdar Berdîmuhamedov, Uzbekistanului, Șavkat Mîrzioev - a traversat Piața Roșie până la Grădina Alexandru.

Putin a mers aproape tot drumul alături de omologul său din Guineea-Bissau, cu care a comunicat activ cu ajutorul unui translator, menționează TASS.

La Flacăra Eternă de la Mormântul Soldatului Necunoscut, cinci militari ai Regimentului Prezidențial au depus o jerbă de flori din trandafiri roșu închis, legată cu o panglică a Sfântului Gheorghe, în numele președinților. Liderii înșiși au adus buchete de trandafiri la memorial și a fost intonat imnul național rusesc.

FOTO Parada de la Moscova s-a încheiat după nici o oră. Prin ce se remarcă discursul lui Putin

Discursul lui Vladimir Putin la parada militară a menționat explicit războiul actual din Ucraina, care a fost demonizată în tandem cu Occidentul, dar a avut grijă să amintească și de lupta Chinei împotriva Japoniei, în condițiile în care liderul de la Beijing, Xi Jinping, se află în turneu în Europa.

„Respingem pretențiile de exclusivitate ale oricărui stat sau alianță. Știm unde duc astfel de ambiții exorbitante. Rusia va face totul pentru a preveni o ciocnire globală, dar, în același timp, nu vom permite nimănui să ne amenințe. Forțele noastre strategice sunt mereu în alertă”, a avertizat Putin.

„Aș dori să subliniez faptul că Rusia nu a minimalizat niciodată importanța celui de-al doilea front și a asistenței Aliaților. Onorăm curajul tuturor soldaților din coaliția anti-Hitler, al luptătorilor din rezistență, al luptătorilor clandestini, al partizanilor și curajul poporului chinez, care a luptat pentru independența sa împotriva agresiunii Japoniei militariste. Și ne vom aminti mereu, niciodată, niciodată nu vom uita lupta noastră comună și tradițiile inspirate de alianță”, a menționat liderul de la Kremlin.

În condițiile în care invazia rusă din Ucraina a intrat în cel de-al treilea an, liderul de la Kremlin a ținut să scoată în evidență cel de-al treilea an al războiului împotriva lui Hitler, susținând că sovieticii luptau singuri împotriva tuturor. „În primii trei ani lungi și dificili ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Uniunea Sovietică, toate republicile fostei Uniuni Sovietice au luptat cu naziștii practic unul la unul, în timp ce aproape întreaga Europă lucra pentru puterea militară a Wehrmachtului”, a afirmat Putin.

El a recunoscut, pe de altă parte, pierderile grele suferite de Rusia pe frontul din Ucraina și, la fel ca în alocuțiunea de la învestirea sa pentru al cincilea mandat prezidențial, a subliniat că războiul a ajuns într-un moment de cotitură. „Sărbătorim Ziua Victoriei în contextul unei operațiuni militare speciale. Toți participanții acesteia - cei din linia întâi, de pe linia de contact - sunt eroii noștri. Ne înclinăm în fața statorniciei și sacrificiului de sine, a altruismului dumneavoastră. Întreaga Rusie este alături de voi. Veteranii noștri cred în voi și sunt îngrijorați pentru voi. Implicarea lor spirituală în destinele și faptele voastre leagă de nezdruncinat generația de eroi ai Patriei”, a punctat Putin.

Ciolacu se revoltă împotriva comercianților și merge după modelul Franței cu „shrinkflation” la raft: O scumpire „camuflată”, o formă de înșelăciune. Să fie obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj! CITEȘTE ȘI Ciolacu se revoltă împotriva comercianților și merge după modelul Franței cu „shrinkflation” la raft: O scumpire „camuflată”, o formă de înșelăciune. Să fie obligați să semnaleze vizibil pe ambalaj!

DISCURSUL INTEGRAL AL LUI VLADIMIR PUTIN LA PARADA DE 9 MAI

„Dragi cetățeni ai Rusiei! Dragi veterani!

Tovarăși soldați și marinari, sergenți și subofițeri, aspiranți și subofițeri!

Tovarăși ofițeri, generali și amirali!

Luptători, comandanți, soldați din prima linie - eroi ai operațiunii militare speciale!

Vă felicit cu ocazia Zilei Victoriei! Cea mai importantă sărbătoare a noastră, cu adevărat națională, sacră! Ne onorăm părinții și bunicii, străbunicii. Ei și-au apărat pământul natal și au zdrobit nazismul, au eliberat popoarele Europei, au atins culmile vitejiei militare și ale strădaniei.

Astăzi vedem cum adevărul despre cel de-al Doilea Război Mondial este distorsionat. Îi împiedică pe cei care sunt obișnuiți să își construiască politica lor în esență colonială pe ipocrizie și minciună. Ei demolează monumentele comemorative ale adevăraților luptători împotriva nazismului, îi pun pe piedestal pe trădătorii și colaboratorii naziștilor, șterg memoria eroismului și nobleței soldaților-liberatori, a marelui sacrificiu pe care l-au făcut în numele vieții.

Revanșismul, batjocorirea istoriei și dorința de a-i justifica pe actualii adepți ai naziștilor fac parte din politica generală a elitelor occidentale de a alimenta din ce în ce mai multe conflicte regionale, ostilitatea interetnică și interreligioasă și de a limita centrele suverane și independente de dezvoltare mondială.

FOTO Parada de la Moscova s-a încheiat după nici o oră. Prin ce se remarcă discursul lui Putin

Respingem pretențiile de exclusivitate ale oricărui stat sau alianță. Știm unde duc astfel de ambiții exorbitante. Rusia va face totul pentru a preveni o ciocnire globală, dar, în același timp, nu vom permite nimănui să ne amenințe. Forțele noastre strategice sunt mereu în alertă.

Occidentul ar vrea să uite lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial, dar noi ne amintim că soarta omenirii a fost decisă în bătăliile grandioase de la Moscova și Leningrad, Rjev, Stalingrad, Kursk și Harkov, Minsk, Smolensk și Kiev, în bătălii grele și sângeroase de la Murmansk până în Caucaz și Crimeea.

În primii trei ani lungi și dificili ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Uniunea Sovietică, toate republicile fostei Uniuni Sovietice au luptat cu naziștii practic unul la unul, în timp ce aproape întreaga Europă lucra pentru puterea militară a Wehrmachtului.

Aș dori să subliniez faptul că Rusia nu a minimalizat niciodată importanța celui de-al doilea front și a asistenței Aliaților. Onorăm curajul tuturor soldaților din coaliția anti-Hitler, al luptătorilor din rezistență, al luptătorilor clandestini, al partizanilor și curajul poporului chinez, care a luptat pentru independența sa împotriva agresiunii Japoniei militariste. Și ne vom aminti mereu, niciodată, niciodată nu vom uita lupta noastră comună și tradițiile inspirate de alianță.

Dragi prieteni!

Rusia trece acum printr-o perioadă dificilă, de piatră de hotar. Soarta Patriei, viitorul ei depinde de fiecare dintre noi.

Astăzi, de Ziua Victoriei, ne dăm seama de acest lucru și mai acut și mai clar și ne uităm invariabil la generația învingătorilor - curajoși, nobili și înțelepți, la capacitatea lor de a păstra prietenia și de a îndura adversitatea, de a fi întotdeauna încrezători în ei înșiși și în țara lor, de a iubi Patria cu sinceritate și din toată inima.

Sărbătorim Ziua Victoriei în contextul unei operațiuni militare speciale. Toți participanții acesteia - cei de pe linia întâi, de pe linia de contact - sunt eroii noștri. Ne înclinăm în fața statorniciei și sacrificiului de sine, a altruismului dumneavoastră. Întreaga Rusie este alături de voi. Veteranii noștri cred în voi și sunt îngrijorați pentru voi. Implicarea lor spirituală în destinele și faptele voastre leagă de nezdruncinat generația de eroi ai Patriei.

Astăzi ne plecăm capetele în fața memoriei luminoase a tuturor celor cărora Marele Război Patriotic le-a luat viața. În memoria fiilor, fiicelor, taților, mamelor, bunicilor, străbunicilor, soților, soțiilor, fraților, surorilor, rudelor și prietenilor.

Ne plecăm capetele în fața veteranilor Marelui Război Patriotic care ne-au părăsit. Ne plecăm capetele în fața memoriei civililor uciși de bombardamentele barbare și de atacurile teroriste ale neonaziștilor. În fața camarazilor noștri de arme care au căzut în lupta împotriva neonazismului, în lupta dreaptă pentru Rusia.

(Putin cere un minut de reculegere).

Neakaisa.ro își crește afacerile: Anul acesta este unul de consolidare și de dezvoltare pe toate verticalele CITEȘTE ȘI Neakaisa.ro își crește afacerile: Anul acesta este unul de consolidare și de dezvoltare pe toate verticalele

Stimați veteranii noștri, camarazi, prieteni!

Ziua de 9 Mai este întotdeauna o zi foarte emoționantă, emoționantă. Fiecare familie își onorează eroii, se uită la fotografii, la chipuri dragi și iubite, își amintește de rude, de poveștile lor despre cum au luptat și au muncit.

Ziua Victoriei unește toate generațiile. Mergem înainte, bazându-ne pe tradițiile noastre vechi de secole și suntem încrezători că împreună vom asigura un viitor liber și sigur pentru Rusia, pentru poporul nostru unit!

Glorie vitejilor Forțelor Armate! Pentru Rusia! Pentru victorie! Ura!”

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
parada
putin