Grecia denunță poziția lui Donald Tusk în privința cotelor obligatorii de refugiați

Grecia denunță poziția lui Donald Tusk în privința cotelor obligatorii de refugiați
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2017

Grecia a afirmat miercuri că respingerea de către președintele Consiliului European, Donald Tusk, a cotei obligatorii de refugiați este "inoportună" și nu are nicio speranță să fie acceptată la summitul UE din această săptămână.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Donald Tusk a făcut o declarație inoportună și inutilă în privința cotei de refugiați și nu cred că propunerea sa are vreo șansă de a fi adoptată", a declarat premierul grec, Alexis Tsipras, miercuri, în ajunul unei întâlniri europene de două zile, scrie Agerpres.

"Nu vom accepta nicio frază din concluziile (summitului) care nu se referă la împărțirea în mod egal (a greutății)" pe care o reprezintă acordarea de îngrijiri migranților care sosesc în Europa, a adăugat Alexis Tsipras.

DRPCIV: Circa 99.000 de autoturisme noi, înmatriculate în România, la 11 luni. Mașinile rulate, de aproape 5 ori mai multe CITEȘTE ȘI DRPCIV: Circa 99.000 de autoturisme noi, înmatriculate în România, la 11 luni. Mașinile rulate, de aproape 5 ori mai multe

Într-o notă adresată celor 28 de state membre ale UE, Donald Tusk a subliniat că dezbaterea din jurul posibilității de a introduce cote obligatorii de relocare a refugiaților "se dovedește foarte conflictuală" și a calificat atenția care i-a fost consacrată ca "disproporționată".

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
refugiati
donald tusk