Guvernul Ungariei prelungește înghețarea prețurilor la carburanți și alimente

Guvernul Ungariei prelungește înghețarea prețurilor la carburanți și alimente
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2022

Guvernul Ungariei a decis să prelungească până la 1 iulie măsurile de înghețare a prețurilor la carburanți și la anumite alimente, a anunțat premierul ungar Viktor Orbán, potrivit hirado.hu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Orbán a transmis, într-un clip video publicat pe pagina sa de Facebook, că guvernul a abordat problema prețurilor la carburanți și la alimente în cadrul ședinței de miercuri. Orbán a subliniat că prețurile cresc în toată Europa, cauza principală a creșterii fiind războiul din Ucraina, iar până la încheierea acestuia, prețurile vor tot crește, scrie g4media.ro.

EXCLUSIV Planurile PAID pentru anul ...2026 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Planurile PAID pentru anul ...2026

„Cu toate acestea, în Ungaria nu putem sta cu mâinile în sân: guvernul face tot posibilul pentru a proteja familiile de consecințele creșterii prețurilor”, a declarat Orbán.

El a adăugat acesta este motivul pentru care au aplicat măsura înghețării prețurilor la carburanți și la anumite alimente, însă perioada pentru care a fost valabilă această măsură urmează să expire în curând.

„Astăzi a trebuit să hotărâm ce să facem. Am decis să prelungim până la 1 iulie înghețarea prețurilor la carburanți și alimente, astfel că prețurile rămân aceleași atât pentru carburanți, cât și pentru alimente. Facem tot posibilul pentru a proteja familiile”, a spus Orbán.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
preturi