Hackeri nord-coreeni au vizat un exercițiu militar comun SUA-Coreea de Sud

Hackeri nord-coreeni au vizat un exercițiu militar comun SUA-Coreea de Sud
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2023

Presupuși hackeri nord-coreeni au vizat un exercițiu militar comun SUA-Coreea de Sud care se desfășoară în această săptămână, deși informațiile clasificate nu au fost compromise, a anunțat duminică poliția sud-coreeană, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Forțele sud-coreene și americane vor începe luni exercițiile de vară Ulchi Freedom Guardian, care vor dura 11 zile, pentru a-și îmbunătăți capacitatea de a răspunde la amenințările nucleare și cu rachete în continuă evoluție ale Coreei de Nord, informează News.ro.

Coreea de Nord se opune acestor exerciții, spunând că acestea sunt pregătiri ale SUA și ale aliatului său sud-coreean pentru o invazie a sa.

VIDEO&FOTO Cum lucrează românii de la UMB pe Autostrada Lugoj - Deva, inclusiv la tronsonul cu tuneluri pentru urși CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Cum lucrează românii de la UMB pe Autostrada Lugoj - Deva, inclusiv la tronsonul cu tuneluri pentru urși

Hackerii ar avea legătură cu un grup nord-coreean pe care cercetătorii îl numesc Kimsuky și au efectuat operațiunea prin intermediul unor e-mailuri către contractori sud-coreeni care lucrează la centrul de simulare a exercițiilor combinate de război Coreea de Sud-SUA, a anunțat agenția de poliție a provinciei Gyeonggi Nambu.

"S-a confirmat că nu au fost furate informații legate de domeniul militar", a precizat, duminică, poliția într-un comunicat.

Coreea de Nord a negat anterior orice rol în atacurile cibernetice.

Potrivit cercetătorilor, hackerii de la Kimsuky folosesc de mult timp e-mailuri de "spear-phishing", care constă în a trimite un e-mail, aparent în numele unei organizații respectabile, și a păcăli țintele determinându-le să dea parole sau să facă clic pe atașamente sau linkuri ce încarcă un program de tip malware.

Poliția sud-coreeană și armata americană au desfășurat o anchetă comună și au descoperit că adresa IP folosită în tentativa de piraterie informatică se potrivește cu una identificată într-un atac din 2014 împotriva operatorului de reactoare nucleare din Coreea de Sud.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea
sua
hackeri