Iarna fără zăpadă obligă stațiunile din Austria să se orienteze în martie spre sporturile de vară

Iarna fără zăpadă obligă stațiunile din Austria să se orienteze în martie spre sporturile de vară
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2024

Temperaturile record au provocat din nou probleme în stațiunile de schi din Europa în această iarnă. Numeroase țări au înregistrat cea mai călduroasă iarnă înregistrată vreodată, ceea ce a dus la închiderea pârtiilor, iar unele stațiuni au fost nevoite să închidă complet. O iarnă excepțional de blândă a făcut ca multe dintre acestea să rămână aproape complet fără zăpadă, relatează Euronews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un proiect al UE investighează acum modul în care operatorii de teleschiuri pot răspunde cel mai bine la schimbările climatice, arată G4Media.ro.

DOCUMENT OCDE recomandă României o tranziție treptată la impozitarea salarială progresivă și regândirea taxelor pe casă. Ciolacu promite că va asculta CITEȘTE ȘI DOCUMENT OCDE recomandă României o tranziție treptată la impozitarea salarială progresivă și regândirea taxelor pe casă. Ciolacu promite că va asculta

De la schi la sporturi de vară în martie

O soluție la problema zăpezii o reprezintă sporturile de vară.

În Sankt Corona am Wechsel, în Austria, excavatoarele îndepărtează deja zăpada rămasă pe pârtiile de schi pentru a face loc pasionaților de sporturi de vară.

Sezonul de schi s-a încheiat mai devreme decât ne așteptam. De aceea, echipa noastră de construcție a pârtiilor se află deja pe pârtii, curățând cu lopata traseele pentru a putea începe ciclismul montan”, spune Karl Morgenbesser, operatorul telescaunului din Sankt Corona am Wechsel.

Din cauza ninsorii insuficiente, mountain bikerii folosesc pârtiile de schi încă din luna martie în stațiune. Alte activități includ toboganul de vară și drumețiile.

Ajutarea stațiunilor de schi să se adapteze la schimbările climatice

Proiectul TranStat – cofondat de UE – conectează nouă stațiuni din Austria, Slovenia, Italia, Franța și Elveția. Acesta testează diferite soluții pentru a ajuta celebrele locuri de schi să se adapteze la schimbările climatice.

FOTO Contract semnat - Cea mai mare investiție din istoria municipiului Oradea CITEȘTE ȘI FOTO Contract semnat - Cea mai mare investiție din istoria municipiului Oradea

Întrucât mica stațiune de schi din Austria generează acum mai mulți bani din sporturile de vară decât din cele de iarnă, se speră că și alții vor urma acest exemplu.

Creșterea prețurilor proprietăților din cauza turiștilor care cumpără case de vacanță reprezintă, de asemenea, o problemă. Peste doi ani, TranStat va publica orientări pentru destinații de sporturi de iarnă locuibile și pregătite din punct de vedere climatic.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
statiuni