Intrarea Ucrainei în NATO este puțin probabilă, spune Macron

Intrarea Ucrainei în NATO este puțin probabilă, spune Macron
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2022

Președintele francez Emmanuel Macron a estimat, într-un interviu pentru mai multe publicații, că o aderare a Ucrainei la NATO va fi percepută de Rusia ca o confruntare și că nu este "scenariul probabil", scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Intrarea Ucrainei în NATO ar fi percepută de Rusia ca ceva conflictual. Nu cu această Rusie vă puteți imagina asta", a declarat el, miercuri, cotidianelor franceze Le Monde, celui american The Wall Street Journal și celui libanez An Nahar.

SCHENGEN: Președintele Raiffeisen Bank, mesaj către clienți: Ne-am luat angajament ferm pentru sprijinirea autorităților în următoarele etape ale procesului. Am vorbit cu fiecare client care și-a exprimat deschis nemulțumirea CITEȘTE ȘI SCHENGEN: Președintele Raiffeisen Bank, mesaj către clienți: Ne-am luat angajament ferm pentru sprijinirea autorităților în următoarele etape ale procesului. Am vorbit cu fiecare client care și-a exprimat deschis nemulțumirea

"Dacă Ucraina intră sau nu în NATO - și acest nu este cel mai posibil scenariu - va fi necesar să i se acorde garanții de securitate și mai solide pentru că a fost atacată de Rusia", a continuat el.

Emmanuel Macron a insistat pe necesitatea de a acorda "garanții de securitate" Ucrainei dar și Rusiei, la finalul conflictului, poziție care i-a atras critici dure la Kiev și în Europa de Est, scrie News.ro.

"La final, va fi necesar să-i punem pe toți în jurul mesei. Toți europenii și occidentalii care îmi dau lecții de morală să-mi explice cu cine vor sta în jurul mesei”, a spus el.

"Eu nu vreau să fie doar chinezii și turcii singurii care negociază a doua zi”, a spus el, referindu-se în special la eforturile de mediere ale diplomației turce.

Președintele francez a pledat din nou pentru autonomia strategică a Europei, în cadrul NATO, cu o dependență mai mică față de SUA.

"Nu există arhitectură europeană de securitate fără autonomie strategică, în NATO și cu NATO, dar nu depinde de NATO”, a subliniat el. "O alianță nu este ceva de care depind, este ceva ce aleg (...) Trebuie să ne regândim autonomia strategică”, a insistat el. "Europa trebuie să câștige în autonomie tehnologică și de capacitate, inclusiv în raport cu Statele Unite", a insistat președintele francez.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
ucraina